Корзина

Ваш кошик порожній!

  • Блог
  • Маска від чорних цяток, прищів, вугрів у домашніх умовах

Маска від чорних цяток, прищів, вугрів у домашніх умовах

24.07.2023

Причини появи акне

Правильний догляд за шкірою та здоровий спосіб життя допоможуть уповільнити природне старіння та запобігти різним проблемам зі шкірою. Використовуйте наші рекомендації, щоб виглядати на всі сто.

Причини появи акне

Прищі з'являються, коли сальні залози (пори) на шкірі закупорюються.Сальні нитки утворюються у людей з практично будь-яким типом шкіри, а при закупорюванні сальних проток утворюються чорні цятки – пробки. Гормони часто сприяють цьому накопиченню, спонукаючи ваші залози виробляти більше шкірного сала. Ось чому дуже часто ця проблема виникає в період статевого дозрівання у підлітків або у жінок безпосередньо перед початком менструації.

Найбільша кількість сальних залоз розташована на обличчі, шиї, грудях, плечах та верхній частині спини. На цих ділянках активно розмножуються бактерії, а імунна система бореться з ними, внаслідок чого виникає запалення, що супроводжується почервонінням, набряком і хворобливістю. Надалі у цих місцях можлива поява рубців.

Ефективність масок для боротьби з акне

Маски ефективні у боротьбі з акне, а основний результат, якого вони дозволяють досягти, – очищення закупорених пор та поглинання надлишку шкірного жиру з одночасним глибоким очищенням і зволоженням шкіри. Дуже важливо перед нанесенням маски використовувати очищувальний засіб або засіб для вмивання, що підвищить ефективність лікування.

Існує безліч різновидів масок, які дозволяють боротися з акне. Наприклад, глиняні маски. Така маска від прищів має підсушувальний ефект, містить натуральні інгредієнти, наприклад кальцієво-бентонітову глину, до складу якої входять мінерали та вулканічні утворення, що допомагають очищати пори, видаляти токсини, поглинати надлишок шкірного сала і звужувати пори.

Як вибрати маску для проблемної шкіри

У продажу є безліч масок, які мають різний склад і текстуру, наприклад, тканинні маски, глиняні маски, маски-скраби, кремові та очищувальні маски. Вибір потрібно здійснювати, виходячи з типу шкіри. Так, для сухої шкіри буде корисна зволожувальна маска, яка наситить шкіру вологою та інтенсивно живитиме її. Для жирної шкіри можна використовувати маски на основі глини, які ефективно очищають пори від бруду. Чутлива шкіра потребує особливого догляду. Їй допоможуть кремові маски, які зможуть наситити шкіру та усунути запалення.

Мають значення інгредієнти. Якщо у вас з'явилися прищі, то ваші пори вже заражені бактеріями, тому шкірі потрібен комплексний догляд. Маски для обличчя в домашніх умовах від прищів можуть містити такі компоненти:

  • Чай. Маски для обличчя на основі чаю наповнять вашу шкіру вітамінами С і Е, завдяки чому вона стане молодшою, очиститься від накопичених вільних радикалів.

  • Деревне вугілля. Вугільні чорні маски глибоко очищають пори.

  • Глина. Маски з натуральної глини детоксикують шкіру, зменшуючи ймовірність запалень. Відрізняються миттєвою дією та високою ефективністю в очищенні шкірного покриву.

  • Гліколева кислота. Вона не тільки допомагає відлущувати мертві клітини, а й сприяє зростанню нових клітин.

  • Саліцилова кислота. Можна сказати, що саліцилова кислота є найбільшим ворогом прищів. Вона допомагає зцілити шкірні покриви та запобігти появі нових прищів.

Маски від прищів у домашніх умовах

Домашні маски, як правило, складаються з природних компонентів, що забезпечують безпечний та ефективний догляд за шкірою. Розглянемо найпопулярніші маски з доступних інгредієнтів.

Як вибрати маску для проблемної шкіри

Маска з кефіру

Для приготування маски знадобиться 1/4 склянки кефіру або йогурту, 1 чайна ложка меду та 1/2 чайної ложки кокосової олії першого віджиму. Змішайте всі інгредієнти в невеликій ємності, щоб вийшла кремоподібна суміш. Нанесіть на обличчя тонким шаром та залиште на 20-30 хвилин. Змийте теплою водою і нанесіть свій улюблений зволожувальний крем.

Часникова маска

Змішайте 2 зубчики свіжого часнику в кухонному комбайні до стану м'якого пюре. Перекладіть суміш у чисту миску й додайте по 1 столовій ложці мелених вівсяних пластівців і меду та 1 краплю олії чайного дерева. Поступово розподіліть це по обличчю та шиї, приділяючи особливу увагу ділянкам, де у вас є прищі. Залиште на 15 хвилин, перш ніж змити теплою водою. Повторюйте процедуру тричі на тиждень.

З огірком

Щоб приготувати експрес-засіб від прищів у домашніх умовах, подрібніть половину неочищеного огірка у блендері або кухонному комбайні до консистенції пасти. Відокремте сік від будь-яких твердих частинок, просіявши суміш через сито. Нанесіть огірковий сік на свіжовимите обличчя. Залиште маску на шкірі на 15 хвилин.

З дріжджами

Змішуємо в ємності половину столової ложки йогурту, половину столової ложки свіжих дріжджів. Приготовлену суміш наносимо на обличчя та шию, масажуючи руками. Зачекавши 30 хвилин, маску можна змити теплою водою. Пам'ятайте, маска має обов'язково висохнути на обличчі. Не забудьте нанести зволожувальний крем після процедури.

З хурмою

Вимийте хурму і відріжте 2 скибочки фрукта. Зніміть шкірку і подрібніть скибки разом з 1 столовою ложкою меду. У вас має вийти пастоподібна суміш. Наносьте на очищену шкіру. Зробити це можна пензликом для маски або руками. Залиште на шкірі на 15-20 хвилин, щоб маска ввібралася в шкіру.

З содою

Щоб зробити базову маску для обличчя з харчової соди, просто змішайте 1 столову ложку прохолодної води та 1,5 столові ложки харчової соди, щоб вийшла густа суміш. Нанесіть на чисте обличчя на 5-10 хвилин, потім змийте теплою водою.

З лимоном

Лимони містять два типи гідроксикислот, які допомагають видалити відмерлі клітини шкіри й позбутися чорних цяток, прищів. Зробіть домашню маску для обличчя, змішавши сік одного лимона з 1/4 склянки оливкової або мигдальної олії. Нанесіть на обличчя, зачекайте 15 хвилин та змийте теплою водою.

З вівсянкою

Легка бюджетна маска для проблемної шкіри. Нам знадобиться 1 частина вівсянки та 2 столові ложки меду. Додайте в гарячу вівсянку дві столові ложки меду. Дайте вівсянці охолонути, а потім нанесіть на обличчя. Залиште на 10-15 хвилин, потім змийте теплою водою.

З меду та кориці

Візьміть 2 столові ложки меду і змішайте його з 1 чайною ложкою кориці, доки не утвориться пастоподібна маса. Зробіть тест на руці. Нанесіть суміш розміром з монету на тильну сторону долоні. Потрібно почекати не менш як 10 хвилин, щоб переконатися у відсутності свербіння, почервоніння та набряку. Нанесіть на шкіру пальцем або ватним тампоном. Змийте маску через 30 хвилин після нанесення.

ТОП-5 найкращих корейських масок від прищів

Якщо догляд за допомогою домашніх масок з яких-небудь причин не підходить вам, використовуйте одну з 5 корейських масок, що швидко діють та найкраще справляються з поставленим завданням:

  • Очищувальна пілінг-маска з ефектом детоксу Medi-Peel Herbal Peel Tox Wash. Очищувальна пілінг-маска з детокс-ефектом, яка зробить шкіру м'якою, вирівняє тон, видалить відмерлі частки, очистить пори від бруду, косметичних засобів та оздоровить шкіру. До її складу входить 41 рослинний засіб, що нормалізують вироблення шкірного сала, регенерують та заспокоять запалену шкіру.

    маски від вугрового висипу

  • Заспокійлива тканинна маска з охолоджувальною дією Dr.Jart+ Cicapair Calming Mask Dr. Jart. Маска з інтенсивним зволоженням, яка заспокоїть подразнену та чутливу шкіру. Ефективна в усуненні акне, допомагає освітлити постакне, а її виражені антибактеріальні властивості перешкоджають появі нових запалень. Маска буде корисною для шкіри, схильної до куперозу. Ця маска для обличчя від прищів зміцнює капіляри, робить судинні зірочки менш вираженими. Основою маски є азіатська центелла, яка сприяє швидкій регенерації шкіри.

  • Освітлювальна нічна маска з екстрактом юдзу Some By Mi Yuja Niacin Brightening Sleeping Mask. Освітлювальна нічна маска, яка за одну ніч здатна докорінно змінити стан шкіри. Вона зволожить епідерміс, покращить колір шкіри, вирівняє її тон, зменшить вираженість пігментації.

  • Очищувальна тканинна маска для проблемної шкіри Dr.Jart+ Clearing Solution Dr. Jart. Ефективний для лікування акне засіб, який не тільки усуває вже наявні проблеми, а й перешкоджає появі нових. Маска нормалізує вироблення шкірного сала, усуває запалення, освітлює постакне. Має м'яку відлущувальну дію, сприяє регенерації шкіри. Основою маски є ультратонка мікрофібра, яка сприяє ефективному проникненню всіх компонентів засобу глибоко в шкіру.

     Маски від чорних цяток у домашніх умовах

  • Нічна заспокійлива та відновлювальна Маска Laneige Cica Sleeping Mask. Ефективна маска для оздоровлення та лікування проблемної шкіри. Склад засобу забезпечує комплексний догляд, покращує обмін речовин у шкірному покриві, сприяє загоєнню ушкоджень, надає шкірі сяйного вигляду. Екстракт центелли, що входить до складу маски, має заспокійливу дію, згубно впливає на патогенну мікрофлору.

«Народні» маски від вугрової висипки

Чи можна позбутися вугрів самостійно? Регулярний догляд, відмова від шкідливих звичок та збалансований раціон харчування є не лише найкращою профілактикою проблемної шкіри, а й найкращим рецептом лікування. Забезпечити догляд за проблемною шкірою допоможуть маски від вугрів, які можна приготувати в домашніх умовах.

Рисова

Рисове борошно добре поглинає жири, що може значною мірою допомогти в боротьбі з прищами. Все, що вам потрібно, – це 3-4 краплі рицинової олії, 1 столова ложка рисового борошна та кілька крапель рожевої води. Додайте ці три інгредієнти в миску і добре перемішайте, поки засіб не стане густим. Нанесіть лікувальну маску на обличчя та залиште на 5 хвилин. Змийте холодною водою. Повторюйте 2-3 рази на тиждень.

Із зеленим чаєм

Використовуйте 1-2 чайні ложки зеленого чаю або кілька листків рослини. У посуді замочіть листя в гарячій воді. Додайте чайну ложку меду. Перемішуйте склад, доки не отримаєте пастоподібну масу. Як користуватися? Нанесіть цю суміш на схильні до акне ділянки обличчя – знамениту Т-зону, від підборіддя до чола. Маска від вугрів наноситься на 10-20 хвилин, після чого змивається чистою водою.

Морквяна

Грубо наріжте моркву приблизно на 5 шматочків. Закип'ятіть у каструлі близько 200 мл води. Додати моркву, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і готувати на пару протягом 8-10 хвилин. Злийте воду і додайте моркву в кухонний комбайн або блендер. Додайте кілька крапель кокосової олії та збивайте до отримання однорідної маси, як пюре. Нанесіть маску з моркви та кокосової олії на чисте обличчя, уникаючи потрапляння в очі. Вимийте обличчя теплою водою та акуратно зітріть залишки засобу серветкою.

Яєчна

Змішайте половину стиглого авокадо, 1 столову ложку меду, 1 столову ложку лимонного соку та 1 яєчний білок. Нанесіть на чисту суху шкіру на 15 хвилин і змийте теплою водою.

З морськими водоростями

Додайте до порошку морських водоростей йогурт і перемішайте суміш до повного розчинення сухого інгредієнта. У разі потреби додайте більше рідини, доки суміш не стане однорідною.

Маску з морських водоростей наносьте кінчиками пальців на обличчя та шию. Використовуйте кругові рухи для м'якого відлущування при нанесенні. Залиште на 15-30 хвилин, потім змийте. Після цього нанесіть зволожувальний крем.

Маски від чорних цяток у домашніх умовах

У звичайному житті нас оточує велика кількість інгредієнтів масок, ефективність яких доведена багаторазово повторюваним досвідом. Для боротьби з чорними цятками ми використовуватимемо наступні дієві маски, які не залишать і слідів від чорних цяток.

Маски від прищів у домашніх умовах

З активованим вугіллям

Візьміть по дві столові ложки активованого вугілля та глини з хорошими відбілювальними властивостями та добре перемішайте в посуді. За потреби додайте рожеву воду, щоб вийшла густа пастоподібна суміш. Нанесіть саморобну маску на ніс, підборіддя, лоб та інші ділянки, де найчастіше з'являються чорні цятки. Залиште на 15-20 хвилин, після чого змийте теплою водою.

Із зеленим чаєм

Змішайте порошок зеленого чаю, мед та лимонний сік у невеликій мисці до утворення пасти. Якщо суміш надто густа, додайте кілька крапель води. Очистьте обличчя та промокніть його рушником. Нанесіть маску на обличчя, уникаючи ділянок навколо очей. Залиште маску на 10-15 хвилин. Змийте маску теплою водою та промокніть обличчя рушником. Нанесіть свій звичайний зволожувальний крем або сироватку. Змащувати обличчя слід один раз на тиждень або за бажанням.

З кефіром

Дві столові ложки кисломолочного напою змішують з однією чайною ложкою оливкової олії та половиною курячого жовтка. Маска проти чорних цяток наноситься товстим шаром та витримується 25 або 30 хвилин, після чого змивається теплою водою.

З медом та кавовою гущею

Тоді як кава видаляє змертвілі клітини шкіри та освітлює колір обличчя, мед є природним зволожувачем, який до того ж робить шкіру м'якою. Результат – сяйна, зволожена шкіра. Як зробити маску від чорних цяток? Візьміть дві столові ложки меленої кави та одну столову ложку меду. Змішайте їх разом, щоб вийшла пастоподібна суміш. Нанесіть та витримайте 15 хвилин. Умийтеся теплою водою. Повторюйте двічі на тиждень для досягнення найкращих результатів.

З лимоном та йогуртом

Наступна маска від чорних цяток своїми руками включає два інгредієнти: йогурт і лимон. У невелику ємність з кришкою вичавіть сік лимона. Додайте йогурт, куркуму, нутове борошно та мед, добре перемішайте. Додати трохи шафрану і ретельно перемішайте. Застосовуйте 2-3 рази на тиждень. Можна зберігати в холодильнику від тижня до десяти днів.

Найкращі корейські маски від чорних цяток

Ефективний і простий догляд за шкірою з маленькими та великими проблемами. Ми підготували міні-огляд найкращих корейських масок від чорних цяток, купити які можна в нашому інтернет-магазині:

  • Локальна маска для видалення чорних цяток Ciracle Blackhead Off Cotton Mask CIRACLE. Створена зі 100% натуральної бавовни, яка просочена натуральними рослинними екстрактами. Глибоко очищає пори, ефективна при комедонах, видаляє будь-які забруднення з пор, а результат роботи маски можна порівняти з результатом чищення у професійного косметолога. Маска від чорних цяток просочена складом, який добре розм'якшує сальні пробки та витягує їхній вміст назовні. У складі є екстракти мильнянки, шавлії, звіробою, м'яти, меліси, ялівцю тощо.

    маски від вугрового висипу

  • Маска для очищення та звуження пор з вулканічним попелом Innisfree Jeju Volcanic Pore Clay Mask INNISFREE. Очищувальна маска, яку застосовують на проблемній, жирній або комбінованій шкірі. У складі вулканічна глина, яка ефективніша, ніж звичайна глина. Додатковими компонентами є мінеральна вода, екстракти зеленого чаю, камелії, орхідеї, бамбука та ін.

  • Маска-плівка для очищення пор Elizavecca Milky Piggy Hell-Pore Clean Up Mask. Маска-плівка, що витягує бруд і ефективно очищає пори від усіх видів забруднень. Після нанесення на шкіру вона застигає, а під час видалення захоплює з поверхні шкіри жир, бруд, пил тощо. Компоненти маски зволожують та заспокоюють шкіру, мають протизапальну дію, регулюють роботу сальних залоз, перешкоджають появі гнійних утворень, підшкірних білих вугрів, покращують кровообіг.

Висновки

Комплексний підхід допоможе вашій шкірі завжди виглядати ідеально. Професійні маски корейських виробників є самодостатніми засобами догляду, але ви завжди можете доповнити їх доступними «домашніми» засобами, щоб посилити ефект і відчути власний внесок у свій ідеальний зовнішній вигляд.

Reviews (0)

Write a review

Note: HTML is not translated!
   Bad           Good