Корзина

Ваш кошик порожній!

  • Блог
  • Скраб для тіла: для чого потрібний та як використовувати

Скраб для тіла: для чого потрібний та як використовувати

29.11.2021

Щоб розуміти призначення та принцип дії будь-якого косметичного засобу, потрібно розуміти, що це таке. Що таке скраб для тіла? Скраб – це косметичний продукт, який використовується для очищення шкіри. У скрабі містяться абразивні (дрібні тверді) частинки, які ефективно відлущують та допомагають видаленню відмерлих клітин шкіри. Навіщо потрібен скраб для тіла? В результаті скрабування покращується живлення клітин киснем і поживними речовинами, налагоджується процес регенерації шкірних покривів. Нормалізація обмінних процесів сприяє омолодженню та оздоровленню шкіри, вона стає гладкою.

Навіщо потрібний скраб для тіла?

Головне призначення скрабу – очищення. Але це не єдиний ефект, який можна отримати під час регулярного проведення процедури очищення шкіри за допомогою скрабів. Скрабування сприяє:

  • відлущуванню ороговілих частинок і відмерлих клітин шкіри, а також видаленню лущення після засмаги;
  • очищенню пор;
  • кращому зволоженню шкіри;
  • кращій мікроциркуляції крові;
  • поліпшенню насичення клітин киснем;
  • кращому засвоєнню клітинами поживних речовин;
  • нормалізації обмінних процесів та виведенню з тканин токсинів;
  • поліпшенню стану шкіри (вирівнюванню, розгладжуванню, підвищенню еластичності);
  • боротьбі з целюлітом;
  • профілактиці вростання волосся.

Також очищення скрабом готує шкіру до подальших косметичних процедур.


Як правильно використовувати скраб для тіла

Користь від косметики залежить як від складу косметичного засобу, так і від дотримання інструкції щодо його застосування. Помилки у використанні косметики призводять до того, що людина не отримує очікуваного ефекту, а в деяких випадках отримує протилежний результат (погіршення стану шкіри, подразнення, алергічні реакції та ін.).

Докладно розповімо, як використовувати скраб для тіла в різних ситуаціях, для різних частин тіла, як наносити скраб на тіло.


Скраб для тіла: як використовувати для рук та ніг

Скрабування – це багатоцільова процедура догляду. Скраб для ніг використовується з метою профілактики вростання волосків, а також для загального поліпшення стану шкіри (стимулювання кровообігу, пом'якшення, налагодження обмінних процесів). Догляд за шкірою рук передбачає прискорення процесів регенерації, посилення дії кремів.

Принцип нанесення засобу на шкіру рук і ніг однаковий – засіб наноситься на тіло і втирається в шкіру від кінчиків пальців у напрямку тулуба (знизу вгору). Після процедури скрабування потрібно ретельно змити косметику теплою водою та видалити залишки вологи рушником (без розтирання, просто промочувати шкіру м'якою тканиною). На завершення потрібно зволожити шкіру кремом.

Антицелюлітний скраб для тіла: як користуватися (скрабуємо стегна)

Для підвищення ефекту, перш ніж наносити скраб, шкіру на стегнах потрібно добре підготувати. Рекомендується робити перед процедурою легкий масаж. Для цього можна використовувати звичайну мочалку або просто розтерти шкірні покриви руками. При використанні мочалки потрібно діяти дуже обережно, щоб не пошкодити шкіру.

Після підготовки можна наносити скраб. У процесі скрабування потрібно здійснювати кругові рухи з невеликим натисканням у напрямку руху лімфи, тобто знизу вгору. Після цього скраб потрібно змити теплою водою та завершити процедуру контрастним душем.


Як скрабувати стопи

Шкіра на стопах грубіша в порівнянні зі шкірою на інших ділянках тіла. Для видалення місцями ороговілої шкіри потрібно докласти більше зусиль. Бажано перед використанням скрабу потримати ноги в теплій воді, щоб огрубілі ділянки розм'якшилися і при скрабуванні змертвілі частинки легше було видалити.

Для стоп косметологи рекомендують використовувати засоби з високою відлущувальною здатністю.

Як наносити скраб на ніжну шкіру (живіт, внутрішню поверхню рук)

На відміну від інших зон, на ділянках із чутливою шкірою скраб наносять не втираючи, а злегка погладжуючи тіло, без натискання.


Як часто можна робити скрабування тіла?

Частота очищення шкіри залежить від типу шкіри. Наприклад, для нормальної та жирної шкіри скрабування корисно проводити 1-2 рази на тиждень, а для сухої, чутливої ​​шкіри така процедура показана приблизно раз на 10-14 днів.

Який скраб для тіла вибрати?

Вибір косметичного засобу – такий самий важливий чинник його ефективності та користі, як і правильне застосування. Основні критерії вибору:

  • склад косметичного засобу;
  • абразивність (залежить від розміру абразивних частинок);
  • призначення;
  • тип та обсяг паковання.


Вибір скрабу за складом

У складі скрабу необхідно вивчити список інгредієнтів, які становлять базу косметичного засобу. Виробники виготовляють продукти на основі мила, рослинних олій, на кремовій основі та на основі емульсії. Скраби на мильній основі добре справляються із завданням очищення шкіри. Засоби на основі крему та олій забезпечують комплексний догляд. Емульгований скраб має гідрофільні властивості – зволожує шкіру.

При виборі скрабу за складом необхідно враховувати деякі особливості його застосування. Наприклад, засіб на основі мила сушить шкіру, тому після нього обов'язково потрібно додатково зволожувати та пом'якшувати шкіру кремом. Після використання масляного скрабу недостатньо просто ополоснути тіло теплою водою. Щоб видалити залишки олії, потрібно змивати скраб із використанням мила або гелю для душу.

Абразивність

Відлущувальний ефект забезпечують абразивні частинки у складі скрабу. Це можуть бути дроблені кісточки абрикоса, кава, кристали морської солі, цукор та ін. І тут потрібно бути обережними у виборі відповідного косметичного засобу, особливо людям із чутливою та сухою шкірою. Для обличчя та найніжніших ділянок тіла рекомендується використовувати засоби з мікрочастинками (дрібнодисперсними). Продукти з великими частинками підходять для огрубілої шкіри, наприклад на стопах, а також для проблемних зон (стегон).


Як вибирати скраб для тіла за призначенням

Більшість продуктів для скрабування в асортименті є багатофункціональними, тобто одночасно з очищувальною функцією мають різні додаткові властивості.

Можна купити:

  • очищувальний скраб для тіла – це продукт, який ефективно видаляє змертвілі частинки шкіри та сприяє кращому зволоженню і живленню шкірних покривів.;
  • скраби універсальні, комплексної дії, як, наприклад, Скраб для тіла з екстрактом конопель і какао, багатий на мінерали та рослинні компоненти, призначений для відновлення, пом'якшення, зволоження, живлення, очищення та профілактики лущення шкіри;
  • засоби протизапальної дії – корисні для проблемної шкіри при висипаннях, при різних шкірних захворюваннях, мають у складі знезаражувальні та очищувальні компоненти, які ефективно борються з патогенною мікрофлорою та стимулюють процес регенерації клітин шкіри (наприклад, скраб для тіла з активованим вугіллям та екстрактом шипшини).


Паковання скрабу

Виробники косметики для тіла випускають скраби в різному розфасовуванні, найчастіше в тюбиках та банках. Від вибору паковання залежить спосіб застосування. Якщо продукт у тюбику, то можна просто видавити потрібну кількість скрабу на руки або на потрібні ділянки тіла, а потім приступати до процедури скрабування.

Чим наносити скраб, якщо він зберігається в банці? У цьому випадку потрібно використовувати чисту лопатку для набору потрібної кількості скрабу. Руками брати продукт із тари не можна, щоб унеможливити потрапляння в банку води, патогенних мікроорганізмів.


Як якість скрабу для тіла впливає на результат догляду

Після скрабування шкіра починає дихати та активно поглинати поживні компоненти, які є у складі косметики. Від того, що саме міститься у складі скрабу, залежатиме ефект від процедури та здоров'я шкірних покривів. Тому дуже важливо використовувати натуральні гіпоалергенні косметичні засоби, які пропонують нам відомі марки ізраїльської та корейської косметики.

У продуктах виробництва Ізраїлю та Південної Кореї максимально природний склад та практичні відсутні хімічні інгредієнти, здатні викликати подразнення, алергічну реакцію.

Reviews (0)

Write a review

Note: HTML is not translated!
   Bad           Good

Вам могут быть интересны товары

Вам также может быть интересно