Корзина

Ваш кошик порожній!

  • Блог
  • Як вибрати сонцезахисний (SPF) крем для обличчя

Як вибрати сонцезахисний (SPF) крем для обличчя

30.01.2022

Сонце дарує нашій шкірі красу та здоров'я, але лише за умови помірної дії на шкіру ультрафіолетових променів. Щоб уберегти шкірні покриви від надмірного УФ-випромінювання, були розроблені креми з SPF (фільтрами), які нейтралізують шкідливий вплив ультрафіолету. У цій статті ми розповімо, як вибрати сонцезахисний крем для обличчя, оскільки від правильного вибору захисної косметики залежить ефективність її застосування, здоров'я шкіри.

Навіщо захищати шкіру від сонця?

Одна з найпоширеніших помилок щодо сонцезахисних кремів полягає в тому, що вони призначені лише для догляду за шкірою в спекотний літній період, коли яскраво світить сонце. Денний крем із фільтрами захисту від сонячного випромінювання необхідно використовувати щодня за будь-якої погоди жінкам будь-якого віку та з будь-яким типом шкіри. Навіть у похмуру погоду землі досягає 80% сонячного випромінювання, яке має властивість відбиватися від снігу та різних поверхонь, причому вважається, що інтенсивність відбитих УФ-променів така ж висока, як і інтенсивність прямих променів.


Легка засмага не шкодить шкірі. До того ж перебування на сонці є корисним для загального здоров'я організму. Сонце допомагає боротися з багатьма шкірними захворюваннями, позитивно позначається на нервовій системі та емоційному стані людини, сприяє виробленню вітаміну D, який відповідає за імунітет.

Справжню шкоду завдають UV-A промені, коли проникають у глибші шари шкіри та руйнують клітини, відповідальні за вироблення еластину, колагену. UV-B промені шкідливі тим, що стимулюють активний поділ клітин, внаслідок чого відбувається потовщення та огрубіння шкіри.

Негативні наслідки від надмірної дії сонячних променів для шкіри:

  • втрата пружності;
  • поява відчуття сухості та стягнутості;
  • передчасна поява зморщок, інші вікові зміни;
  • огрубіння;
  • опіки;
  • пігментація;
  • зниження імунітету шкіри;
  • розвиток раку шкіри.

Особливо шкідливим є УФ-випромінювання для людей, які приймають лікарські препарати, що підвищують чутливість шкірних покривів до УФ. До таких препаратів належать нестероїдні протизапальні засоби, антидепресанти, препарати для зниження рівня цукру в крові, ретиноїди, протипухлинні та ін.


Що дає використання гарного сонцезахисного крему?

Сонцезахисний крем має також назву «санскрин», що дослівно (у перекладі з англ.) означає «захисний екран від сонця». До складу такого крему входять UV-фільтри, які створюють на шкірі обличчя захисну плівку. Завдяки їй ультрафіолетові промені розсіюються і не проникають у глибокі шари епідермісу, і ви можете досить довго перебувати на сонці без шкоди для здоров'я та краси шкіри.

Переваги використання косметики із СПФ-захистом:

  1. Захист від опіків, почервоніння під дією прямих сонячних променів.
  2. Профілактика появи пігментних плям.
  3. Захист шкіри від фотостаріння (передчасної втрати еластичності, появи зморщок).
  4. Додатковий догляд (зволоження, живлення, утримання вологи).

У санкринах, як правило, поєднуються властивості захисні та доглядові. Догляд забезпечують природні компоненти – рослинні олії та екстракти.


Як вибрати СПФ-крем для обличчя?

Існує кілька критеріїв, які потрібно враховувати під час вибору сонцезахисного крему. Це:

  • SPF;
  • тип шкіри та вік;
  • регіон проживання (рівень інтенсивності УФ-випромінювання);
  • спосіб життя (як часто і довго ви перебуваєте на сонці).

Очевидно, що для кожної людини вибір крему із захистом від ультрафіолетових променів має бути індивідуальним.

SPF

SPF – це фільтри для захисту від UV-В променів. Ступінь захисту визначається числовим показником. Як підібрати сонцезахисний крем для обличчя за показником SPF?

  • SPF від 2 до 10 – це мінімальний базовий захист, який затримує або розсіює від 50 до 75% ультрафіолетових променів;
  • SPF від 15 до 30 – середній ступінь захисту (абсорбує або відбиває до 97% променів);
  • SPF 50 і вище – високий захисний коефіцієнт (від 98 до 100% захисту).


Чим світліша шкіра, тим сильніша вона потребує захисту від негативного впливу сонячних променів. Світлошкірим дівчатам рекомендується використання СПФ-крему щодня незалежно від погоди, а для сонячних днів потрібен крем із максимально високим коефіцієнтом SPF. Для смаглявої та темної шкіри підійдуть засоби з невисоким і середнім ступенем захисту.

У косметології використовуються два типи фільтрів:

  • хімічні;
  • фізичні (натуральні).

Тип шкіри

  • Нормальна.

На стан нормальної шкіри може вплинути як непомірне перебування на сонці без сонцезахисної косметики, так і неправильний вибір сонцезахисного крему. Косметологи рекомендують використовувати якісні креми відомих косметичних брендів із безпечним складом (з мінімальним вмістом хімічних фільтрів, які можуть бути агресивними для шкіри).

  • Чутлива.

Дівчатам із чутливою шкірою потрібно дуже уважно вивчити склад крему та вибирати гіпоалергенну косметику з фізичними фільтрами. Ідеально підійде спрей для чутливої ​​шкіри – такий засіб не забиває пори, а рослинні компоненти у складі дбайливо доглядають за шкірою, перешкоджають запаленню, подразненню, пересиханню.

  • Суха.

Суха шкіра вимагає інтенсивного зволожувального догляду і при цьому відрізняється високою схильністю до пігментації. Деякі сонцезахисні засоби, такі як спреї, матувальні креми, мають властивість підсушувати шкіру, тому їх краще уникати. Власницям сухої шкіри підійде зволожувальний сонцезахисний крем без вмісту таких інгредієнтів, як триетаноламін та бензофенон-5.

  • Жирна та проблемна шкіра.


Головна проблема жирної шкіри – у гіперсекреції шкірного жиру, яка є причиною постійного жирного блиску та висипань на шкірі. У літній період ситуація погіршується, а сонцезахисний крем, який створює відчуття жирної плівки на обличчі, лише посилює проблему. Як вибрати сонцезахисний крем для обличчя на щодень власникам жирної шкіри? Вирішення проблеми – матувальний сонцезахисний крем, який містить компоненти, кислоти, що одночасно захищають від пігментації та поглинають надлишки шкірного сала.

Сонцезахисний крем та висипання на шкірі – у чому причина

Існує думка, що сонце ефективно лікує акне. Така думка пов'язана з тим, що після тривалого перебування на сонці кількість висипань помітно зменшується. Однак причина не в оздоровленні шкірних покривів, а в потовщенні верхнього шару шкіри, внаслідок чого вугри стають не такими помітними. У міру повернення шкіри до нормального стану повертаються запальні процеси. Крім того, ультрафіолет знижує імунний бар'єр шкіри, і нерідко після тимчасового полегшення запалені ділянки стають лише помітнішими.


Проблемна шкіра потребує гарного захисту від УФ-променів. І тут постає проблема вибору сонцезахисного засобу. Ще одна поширена помилка, що креми з SPF забивають пори та провокують посилені висипання на шкірі після відпустки. Це справедливо лише тоді, коли ви використовуєте косметичні засоби сумнівної якості. Інша причина висипів – це маслянистість захисного крему. Третя – поєднання крему з пилом і шкірним жиром.

Щоб уникнути висипань, власникам проблемної шкіри потрібно дотримуватись правил застосування сонцезахисних засобів:

  • використовувати косметику без вмісту твердих олій (масла какао, ши);
  • очищати шкіру (вмиватися), коли заходите в тінь, у приміщення.


Як правильно користуватися сонцезахисним кремом

Тепер ви знаєте, як вибрати крем від засмаги для обличчя та засіб захисту від сонця на кожен день. Залишилося освоїти правила використання захисних косметичних засобів:

  • крем потрібно наносити на очищену шкіру;
  • якщо перед сонцезахисною косметикою з хімічними фільтрами використовується крем для догляду, то потрібно витримати паузу (близько 30 хвилин), щоб доглядова косметика добре ввібралася;
  • захист із фізичними (природними) фільтрами можна застосовувати незалежно від використання інших косметичних засобів;
  • крем наносять на обличчя за 15-20 хвилин до того, як вийти з дому – цей час потрібен, щоб почали працювати сонцезахисні фільтри;
  • декоративна косметика з SPF (ВВ-крем) не підходить для захисту від сонця на пляжі, її використовують як повсякденний догляд;
  • для 100% ефекту виробники рекомендують наносити крем товстим шаром (приблизно 2 мг на 1 см² шкіри);
  • при нанесенні тонким шаром необхідно оновлювати захист через певні проміжки часу (детальніше про це написано в інструкції до крему);
  • використання пудри або тонального крему поверх сонцезахисного засобу може зменшити дію фільтрів.


З питанням, як вибрати крем для обличчя з SPF, краще звернутися до свого косметолога. Він порекомендує засіб гарної якості, що підходить для вашого типу шкіри. Якщо ви знаєте свій тип шкіри, можна підібрати сонцезахисну косметику в нашому каталозі, де представлені гіпоалергенні високоякісні продукти відомих ізраїльських та корейських брендів.

Reviews (0)

Write a review

Note: HTML is not translated!
   Bad           Good

Вам могут быть интересны товары

Вам также может быть интересно