Корзина

Ваш кошик порожній!

  • Блог
  • 10-ступеневий корейський догляд за шкірою обличчя

10-ступеневий корейський догляд за шкірою обличчя

27.06.2022

10-ступенчатый корейский уход за кожей лица

Бездоганний зовнішній вигляд корейських дівчат є однією з візитівок цієї східної країни. Краса та молодість шкіри кореянок дивують не менше, ніж знаменитий на весь світ Палац Джеонгбокгунг. Що це: генетична особливість чи особливі методи догляду? Секрет простий: для корейців турбота про красу свого обличчя – це вигідне вкладення. Саме тому вони не шкодують для цього ані грошей, ані часу.
Щодня практикуючи багатоступеневу систему очищення та зволоження шкіри, починаючи з юного віку, вони досягають чудових результатів. Сьогодні це вже частина культури та навіть у певному сенсі ритуал.

Корейський догляд за обличчям: яких результатів можна досягти

Перші результати після того, як ви почнете практикувати схему догляду за обличчям по-корейськи, будуть помітні вже через кілька днів. Стійкого терапевтичного ефекту у вигляді ідеальної шкіри ви зможете досягти, щодня повторюючи всі процедури. Кількість етапів визначається індивідуально – вам необов'язково виконувати всі процедури. А тепер докладно про те, яких результатів ми досягаємо, вдаючись до корейського догляду за обличчям:


  • Видалення макіяжу. Для цього використовується гідрофільна олія або щербет. Видаляються залишки сонцезахисного крему. Процедура не тільки забезпечує ефективне видалення макіяжу та забруднень, а й дозволяє очистити шкірні покриви від чорних цяток, надлишку шкірного секрету.
  • Вмивання. Використовуємо пінку, гель, мус. Правильно підібравши засіб для вмивання, можна запобігти багатьом проблемам зі шкірою в майбутньому. Саме під час цієї процедури ми руйнуємо захисний бар'єр шкірних покривів, що може спричинити запалення, висипання. При виборі враховується pH-показник, засіб має бути м'яким та не сушити шкіру. Після такої процедури виникає відчуття чистоти, комфорту, а шкіра залишається вологою.
  • Відлущування. Для цього використовуються маски, серветки, скраби, спеціальні пудри, кислотні маски тощо. На цьому етапі ми видаляємо ороговілі шари шкіри, відкриваємо пори та видаляємо надлишковий секрет шкіри. Правильно проведений етап відлущування дозволяє досягти вищої ефективності наступних етапів.
  • Зволоження шкіри. Для цього використовуємо тонери (серуми). Це обов'язковий етап, і спеціальні засоби справляються зі своїм головним завданням чудово.
  • Вирішення нагальних проблем. Використовуємо сироватку, есенцію – засоби, які допомагають впоратися з віковими змінами, для чого до їхнього складу включені пептиди, колаген, антиоксиданти, вітаміни, ретинол та інші компоненти.
  • Маски для обличчя. Це додатковий етап у щоденному догляді. Маски призначені для живлення, тонізування шкірних покривів.
  • Збереження вологи. Оптимальний спосіб зберегти всі продукти, що використовуються на шкірі, та запобігти випаровуванню вологи – застосовувати емульсію. Вона не просто пом'якшує та зволожує, а й створює на шкірі ліпідний бар'єр.
  • Догляд за шкірою навколо очей. Ці ділянки вимагають особливого догляду. У корейській косметиці практикують використання поживних сироваток і кремів для обробки зон під очима, які можна наносити після застосування патчів. Не забувайте, що тут з'являються перші мімічні зморшки.
  • Нічний догляд. Цей етап у корейському догляді дозволяє зберегти всі активні компоненти, які ми використовували раніше. Вранці ми застосовуємо легші засоби, а ввечері – найбільш концентровані. У цей час вони працюють особливо ефективно, і їхню дію можна порівняти з ефектом, який ми отримуємо від сироватки.
  • Захист від сонця. Обов'язковий етап у денному догляді. Засоби використовують за 20-30 хвилин до виходу на вулицю. При виборі крему використовують показники SPP та PA. Згідно з дослідженнями, наша шкіра піддається впливу UVA-променів навіть у хмарну погоду, крім того, їхнім джерелом є флуоресцентні лампи.



10-ступеневий корейський догляд за обличчям

Зупинимося детальніше на кожному з етапів, які пропонує корейський догляд за шкірою обличчя:

Демакіяж

Перш ніж приступити до основних процедур догляду, шкіру ретельно очищають. У корейській системі догляду використовується двофазне (подвійне) очищення, що гарантує найвищу чистоту шкіри. Для того щоб видалити силікони та інші компоненти декоративної косметики, застосовують засоби для зняття на олійній основі, наприклад, гідрофільні олії, бальзами та креми. Пінки та гелі використовуються на наступному етапі.


Одними з найпопулярніших засобів для видалення макіяжу є гідрофільні олії. Вони наносяться на сухі шкірні покриви за допомогою легкого масажу і змиваються. Такі засоби добре розчиняють косметику та очищають пори. Вони підходять власницям будь-якого типу шкіри. Використовуються ввечері та вранці, що допомагає видалити надлишки шкірного сала.

Корейська косметика для зняття макіяжу може реалізовуватись у вигляді набору, наприклад, Etude House Monster Cleansing Travel Kit, до складу якого входить міцелярна вода та серветки. Вода містить сік алое вера, що дозволяє використовувати її навіть для догляду за чутливою шкірою. Серветки виготовлені з гіпоалергенного матеріалу. Такий набір оптимально підходить для зняття макіяжу не лише в домашніх умовах, а й у дорозі.

Очищення шкіри

Всі етапи догляду за обличчям корейською косметикою виконуються з тією чи іншою регулярністю, залежно від стану та типу шкіри. Очищення шкіри проводиться щоденно. Для ефективного видалення залишків косметики, пилу тощо використовуються корейські пінки та гелі для вмивання. Перед застосуванням їх спінюють з утворенням великої кількості бульбашок, які підвищують ефективність очищення та насичують тканини киснем.

Проводять процедуру вранці та ввечері. Вранці це потрібно робити для того, щоб видалити себум, який виділився вночі. Підбір текстури залежить насамперед від уподобань користувача. Складу слід приділити більше уваги, оскільки корейські засоби можуть містити компоненти, які підходять тільки для певного типу шкіри.


Прикладом ефективного та делікатного засобу для очищення шкіри від будь-яких видів макіяжу може бути пінка Laneige Multi Deep-Clean cleanser. Вона глибоко очищає дерму, живить тканини необхідними речовинами, що дозволяє підтримувати шкірні покриви в тонусі та з необхідним рівнем вологості. До складу пінки входять натуральні компоненти, наприклад, екстракти ягід малини та годжі, ензими папаї, молочна кислота та ін. При регулярному використанні пінки колір шкіри стає однорідним і природним, пори звужуються.

Для тих, хто вважає за краще використовувати гелі, порекомендуємо гель для умивання з BHA-кислотами Good Morning Gel Cleanser. Рівень pH засобу можна порівняти з природним рівнем pH шкіри. Це ідеальний спосіб очистити шкіру вранці та ввечері. Гель видаляє надлишки шкірного сала та мертві клітини, дозволяє зберегти вологу та дарує відчуття комфорту й чистоти на тривалий час. До складу засобу входить величезна кількість ефективних компонентів, наприклад ВНА-кислоти, які покращують мікрорельєф шкіри, або екстракт в'яза Давида, що має протизапальну, зволожувальну та омолоджувальну дію.


Пілінг (ексфоліація)

Епідерміс перебуває у постійному оновленні. Старі відмерлі клітини відокремлюються від здорових тканин і накопичуються на поверхні шкіри. На їхньому місці формуються нові. Щоб допомогти шкірі оновлюватись, потрібно використовувати спеціальні засоби для відлущування. Завдяки їхньому застосуванню вдається досягти наступних результатів:

  • прискорити процеси оновлення шкіри;
  • очистити пори;
  • покращити мікроциркуляцію в тканинах;
  • освіжити колір шкіри;
  • запобігти передчасному старінню.

Усі етапи догляду корейською косметикою виконуються вдома. Для пілінгу в домашніх умовах використовуються диски з кислотами, делікатна пілінг-скатка. Застосовувати скраби ми не рекомендуємо, оскільки їхні тверді частинки можуть травмувати шкіру, пошкодити прищики, порушують природний бар'єр. Відлущування проводиться не щодня – для жирної та нормальної шкіри достатньо одного разу на тиждень, а для сухої – один раз на два тижні.

Рекомендуємо використовувати пілінг-педи, наприклад, із лимоном – Neogen Dermalogy Bio-Peel Gauze Peeling Lemon. Підходять для всіх типів шкіри та дозволяють вирівняти тон шкіри, запобігають появі запальних процесів і акне, помітно покращують колір шкірних покривів. Завдяки їхньому регулярному застосуванню шкіра сяє, стає пружною та еластичною. З їхньою допомогою видалення забруднень і надлишків шкірних виділень, відлущування відмерлих клітин відбуваються максимально ефективно.

Пилинг-пэды с лимоном для сияния кожи Neogen Dermalogy Bio-Peel Gauze Peeling Lemon, 1 шт NEOGEN

Тонізування

Європейські жінки приділяють цьому етапу надто мало уваги, однак він є обов'язковим і впливає на весь подальший процес перевтілення. Не слід забувати, що при контакті з водою в процесі очищення шкіра інтенсивно втрачає вологу. Напевно, ви теж відчували сухість і стягнутість шкіри після вмивання? Дефіцит вологи є причиною лущення, підвищеного виділення шкірного сала, появи зморщок, висипів.

Уникнути цих проблем просто – використовуйте тонер. Корейські тонери забезпечують глибоке зволоження та перешкоджають втраті вологи. Але це ще не всі позитивні властивості тонера. Виявляється, він є своєрідним провідником і помітно покращує проникнення інших корисних речовин у шкірні покриви. Кореянки наносять тонер протягом 30 секунд після вмивання.

Прекрасним вибором для тонізування шкіри буде зміцнювальний тонер із керамідами – FarmStay Ceramide Firming Facial Toner Farmstay. Його шовковиста формула допомагає підготувати шкіру для подальшого догляду. Застосовуючи його, ви забезпечуєте дбайливий догляд шкірі, компоненти тонера заспокоюють її, зволожують та зміцнюють водний бар'єр. Регулярно використовуючи тонер, ви запобігаєте поглибленню шкірних заломів та зменшуєте ризик формування нових передчасних зморщок.


Есенція

Цей етап можна розглядати як додатковий догляд. Есенція забезпечує інтенсивне зволоження шкіри. Цю ж мету ми ставили собі на попередньому етапі, але корейська система догляду приділяє зволоженню особливу увагу. Саме тому дівчата зі Сходу виглядають так, ніби вони щойно вмилися ранковою росою. Подібний ефект називається "чок-чок".

Крім цього, есенції використовуються для роботи з проблемною шкірою, тому вони мають деяку схожість із сироватками. Однак у порівнянні з останніми есенції мають легшу текстуру і краще засвоюються тканинами. Саме тому працювати з ними потрібно дуже швидко, інакше засіб поглинеться шкірними покривами рук.

Використовують есенції, як правило, щодня. Найкраще вдаватися до їхньої допомоги, коли ваша шкіра потребує особливого догляду: лікування, омолодження або інтенсивного зволоження.

Рекомендуємо мінеральну зволожувальну есенцію The Saem Iceland Hydrating Essence – легку й освіжувальну, яка швидко заповнить нестачу вологи у вашій шкірі та наситить її всім необхідним для сяйва і здоров'я. Засіб моментально вбирається в шкірні покриви, змушуючи їх сяяти. У його складі – висококонцентрований склад з активних інгредієнтів, які покращують обмінні процеси в тканинах і засвоєння вологи, заспокоюють шкіру.

Ще один унікальний засіб – есенція з гіалуроновою кислотою CosRX Hyaluronic Acid Hydra Power Essence. Це гіпоалергенна композиція, яка може використовуватись навіть на чутливій шкірі. Має бактерицидні та загоювальні властивості, захищає від негативного впливу навколишніх факторів. Завдяки збалансованому вмісту активних речовин ймовірність виникнення алергічних реакцій зведена до мінімуму.



Ампула

Ампули та сироватки є висококонцентрованими засобами, компоненти яких проникають у найглибші шари тканин, дозволяючи усувати багато порушень. Корейські бренди пропонують ампули для боротьби практично з будь-якими проблемами, тому їх потрібно підбирати з урахуванням стану покривів шкіри.

Застосовують сироватки курсами, як правило, протягом місяця, після чого роблять перерву на такий самий термін. У юнацькі роки використовувати сироватки варто при висипаннях або сухості шкіри, а для тих, хто вже зіткнувся з появою ознак передчасного старіння, сироватки мають стати обов'язковою складовою догляду за шкірою.

Одним із яскравих представників цієї групи засобів для догляду за шкірою є сироватка з муцином равлика FarmStay Escargot Noblesse Intensive Ampoule. Це багатофункціональний засіб для глибокого зволоження та відновлення тканин. Його застосування дозволяє прискорити процеси регенерації, позбутися запалень, розгладити зморшки, заповнити нестачу вологи.

Маски для обличчя

Наступний додатковий етап догляду за шкірою – тканинна маска. Вдаватися до цього способу догляду слід не рідше одного разу на тиждень. Причому робити це потрібно навіть у випадках, коли видимих ​​проблем зі шкірою немає. Для інтенсивного живлення шкірних покривів використовують тканину, яка просочена складом з активними компонентами.

Альтернативою тканинним маскам є альгінатні. Це ще концентрованіший засіб, ефект від застосування якого буде помітний після першого сеансу. Такі маски зазвичай використовуються в спеціалізованих салонах, але провести подібну процедуру можна і в домашніх умовах.

Прикладом ефективної альгінатної маски може бути маска з охолоджувальним ефектом Dr.Jart+ Cryo Rubber With Soothing Allantoin. Це заспокійлива моделювальна готова маска, яка вже після першого використання заспокоїть шкіру, допоможе позбутися почервоніння, підтягне овал обличчя, зробить шкіру еластичнішою. Це двокомпонентна система, що складається з ампульної сироватки, яка має заспокійливий ефект, нормалізує жировий обмін, допомагає відновити тканини та запобігає закупорюванню пор.

Успокаивающая моделирующая маска с охлаждающим эффектом Dr.Jart+ Cryo Rubber With Soothing Allantoin Dr. Jart+ 44 г

Емульсія

Не всі корейські етапи догляду за шкірою є обов'язковими для щоденного повторення. Емульсія є додатковим кроком у догляді та дуже часто виступає як альтернатива крему. За консистенцією вона рідкіша. Якщо ваша шкіра жирна, то емульсія буде доречною для ранкового догляду – важкі креми зроблять ваш день менш комфортним. Власницям сухої шкіри підійдуть обидва засоби, оскільки їхні шкірні покриви потребують ефективнішого захисту та інтенсивного зволоження.

Зволожувальна емульсія з равликовим муцином FarmStay Escargot Noblesse Intensive Emulsion містить велику кількість активних компонентів, серед яких колаген, хітозан, алантоїн, протеїни тощо. Ефективність емульсії полягає насамперед у комплексному впливі на шкіру. Компоненти засобу активно відновлюють клітини, покращують еластичність шкіри. Вони ж допомагають освітлити шкіру, позбутися пігментації. Регулярне застосування емульсії допомагає підтримувати тонус шкіри та її вологість на необхідному рівні.


Догляд за областю навколо очей

Найчутливіша шкіра знаходиться на ділянках навколо очей. Саме тому вона потребує особливого догляду. Шкіра навколо очей сухіша і старіє швидше. Корейські засоби для догляду за областю навколо очей дозволяють усунути типові недоліки цих ділянок: наситити вологою, усунути набряклість, позбутися зморщок. Креми пролонгують молодість шкіри, сповільнюючи її старіння.

Застосовуючи колагеновий зволожувальний крем для очей Mizon Collagen Power Firming Eye Cream, який містить висококонцентрований колаген, ви назавжди забудете про зморшки та в'ялість шкіри на цих ділянках. Засіб створює захисний шар, що підтримує водний баланс шкірних покривів протягом усього дня.

Крем для обличчя (сонцезахисний крем)

Етапи корейського догляду, які ми описали вище, завжди завершуються застосуванням масок із крему. Це найпоширеніший спосіб догляду за шкірою та найзвичніший для європейських жінок. Використовують його на завершальному етапі багатоступеневого догляду, що дозволяє посилити дію всіх попередніх етапів. Підбирають засіб залежно від типу та стану шкірних покривів. Для ранкових процедур краще вибрати емульсію, а вночі можна використовувати концентрованіші маски з густою консистенцією. До таких методів, як правило, вдаються для догляду за шкірою, що в'яне, боротьби з ранніми зморшками.

Крем на основе граната для повышения упругости Health & Beauty 50 мл

Вибір кремів у корейській косметиці воістину великий. Повернути шкірі обличчя та шиї пружність допоможе крем на основі граната Health & Beauty, до складу якого входить цілий комплекс високоефективних інгредієнтів. Це насамперед олія граната, що містить високоактивні антиоксиданти, вітаміни С, Е, К, А. Крім цього, крем містить такі натуральні компоненти, як олія обліпихи, алое, арганова олія, мінерали Мертвого моря.

Зволожувальний крем із колагеном Enough Collagen Moisture Essential Cream забезпечує глибоке й тривале зволоження шкіри, запобігаючи лущенню та запаленню. Після застосування крему на поверхні шкіри утворюється тонка невидима плівка, яка утримує вологу. Засіб чудово підтягує шкіру, робить її еластичною, гальмує процес в'янення та захищає від негативного впливу навколишнього середовища.

Обов'язковим етапом є використання сонцезахисного крему перед виходом на вулицю або нанесенням макіяжу. Рекомендуємо вам сонцезахисний крем Eunyul Daily Care Sunscreen – засіб широкого спектра дії, що забезпечує необхідний рівень захисту від ультрафіолету, запобігаючи пігментації та появі засмаги.

Корейська 10-ступенева система догляду: замість висновку

Основним доказом ефективності багатоступеневої корейської системи догляду за шкірою є зовнішній вигляд кореянок. Їхня сяйна шкіра – це не подарунок природи, а копітка праця в ім'я краси. Не всі корейські ступені догляду за шкірою є обов'язковими для щоденного повторення. З десяти етапів догляду можна виділити п'ять, які потрібно виконувати щодня. Це демакіяж, очищення, тонізування, обробка ділянок навколо очей та крем для обличчя. Обов'язковим кроком є ​​застосування сонцезахисного крему перед кожним відвідуванням вулиці.

Інші кроки є додатковими, і регулярність їхнього застосування залежить від стану шкіри жінки. 10-ступенева система корейського догляду швидко приносить очікувані результати, а гарантією її ефективності є регулярність проведення процедур та якісна корейська косметика.

Reviews (0)

Write a review

Note: HTML is not translated!
   Bad           Good

Вам также может быть интересно