Корзина

Ваш кошик порожній!

  • Блог
  • Як доглядати за комбінованою шкірою

Як доглядати за комбінованою шкірою

06.04.2023

Власникам комбінованої шкіри найважче забезпечити повноцінний догляд, оскільки вона схильна як до лущення, так і до підвищеної жирності. Підбір доглядових засобів і процедур для цього типу шкіри повинен здійснюватися особливо ретельно, а з появою перших ознак старіння це стає ще актуальнішою проблемою. Розповімо, як доглядати за комбінованою шкірою обличчя в домашніх умовах, про косметичні продукти, які забезпечать ефективний догляд.

Що таке комбінований тип шкіри

Як доглядати за комбінованою шкірою обличчя

Майже 15% жінок віком від 30 років є власницями комбінованого типу шкіри. Її основні ознаки:

  • жирний блиск в області чола, носа, підборіддя;

  • розширені пори на носі та підборідді;

  • в області щік і скронь нормальна або суха шкіра;

  • висипання, що з'являються у T-зоні (ніс, лоб, підборіддя);

  • неоднорідний колір шкіри, немає здорового сяйва.

U-зона при комбінованому типі шкіри чутлива, зневоднена і схильна до лущення, а для T-зони характерні всі ознаки жирної шкіри. Такий набір різноманітних проблем і особливостей робить догляд досить непростим.

Наприклад, у віці до 25 років для боротьби з різними порушеннями, чорними цятками, прищами підліткам і дівчатам доводиться вибирати засоби для догляду за жирною та проблемною шкірою, через що шкіра не отримує достатньо зволоження.

Основне завдання — розробити алгоритм і дотримуватись його щодня, що допоможе підтримувати шкіру в гарному стані.

Як правильно доглядати за комбінованою шкірою обличчя 

Тільки комплексний догляд з обов'язковим проведенням кожного етапу допоможе позбутися проблем, властивих цьому типу шкіри. Основні етапи догляду:

  • демакіяж;

  • очищення;

  • тонізування;

  • відлущування;

  • зволоження.

Демакіяж

Обов'язковий етап у догляді за змішаним типом шкіри. Видаляємо залишки косметики та забруднення, які накопичилися, готуючи шкіру до щоденного догляду. Крім вмивання, потрібно використовувати спеціальні засоби. Одним із них може бути двофазний лосьйон для зняття макіяжу Health & Beauty, який підходить для видалення будь-якого макіяжу, навіть водостійкого. У нижній фазі використовується вода з солями Мертвого моря, а верхня збагачена вітамінами Е та В5. Також до складу введено заспокійливі компоненти рослинного походження.

Ефективним також буде міцелярний гель для зняття макіяжу та очищення обличчя Careline, який підходить для видалення косметики з обличчя та очей. Це освіжувальний і заспокійливий гель, який ефективно видаляє не лише макіяж, а й бруд, при цьому не пересушуючи шкіру. До складу гелю введений гуміновий екстракт, який звужує пори, та екстракт алое вера, що заспокоює шкірний покрив.

Очищення

Як правильно доглядати за комбінованою шкірою обличчя

Для щоденного очищення комбінованої шкіри рекомендуємо використовувати делікатні засоби, до яких належать гелі, муси, пінки. Вони не повинні містити спирту, олій, ланоліну, бутилстеарату. Перевагу потрібно віддавати засобам на основі рослинних компонентів, які мають заспокійливу дію, наприклад, ромашки, чайного дерева тощо. Не можна інтенсивно терти шкіру — так ви можете її травмувати.

Для щоденного застосування рекомендуємо використовувати пінку для глибокого очищення з рисовою пудрою Deoproce Natural Perfect Solution Cleansing. Це природне рішення для догляду за складною шкірою. Дуже дрібні частинки скрабу делікатно очищають і полірують шкіру, роблячи її гладкою та покращуючи мікроциркуляцію. Шкіра стає яскравою та свіжою. При регулярному використанні ви вирівняєте тон, позбавитеся пігментації, підтягнете шкіру і звузите пори.

Цікавим рішенням може стати очищувальна пінка 3 в 1 з содою Etude House Baking Powder Pore Cleansing Foam ETUDE HOUSE. Засіб, що містить соду, мікрокристалічну целюлозу та молочну кислоту. Прекрасно очищає, звужує пори, вирівнює мікрорельєф. При регулярному застосуванні допомагає позбутися акне, пігментації, запалень.

Тонізування

Тонік має стати обов'язковим учасником щоденних процедур з догляду. Він вирівнює кислотний баланс шкіри після вмивання, створює захисну плівку та покращує мікроциркуляцію в шкірному покриві. Наноситися тонік повинен лише на чисту шкіру.

Для комбінованої шкіри гарним вибором буде зволожувальний тонер з муцином равлика Farm Stay Snail Mucus Moisture toner. Він омолоджує та лікує шкіру, повертаючи їй пружність і м'якість. Основним компонентом засобу є знаменитий равликовий муцин, який багатий на колаген, мікроелементи, що в поєднанні з екстрактами корейських лікувальних трав наділяє тонік потужною профілактичною та лікувальною дією.

Для зрілої шкіри ми рекомендуємо використовувати пептидний тонер-есенцію для зрілої шкіри Medi-Peel Aqua Essence Toner MEDI-PEEL. Активно зволожує, тонізує, омолоджує шкіру, розгладжує дрібні зморшки, забезпечує ліфтинг-ефект.

Для підтримання pH-балансу шкіри, зменшення пор і видалення відмерлих клітин можна використовувати очищувальний тонік для обличчя Health & Beauty. Застосовується для завершення процесу очищення та надає шкірі ефектного матового відтінку. Основою тоніка є мінерали Мертвого моря у високій концентрації, а також рослинні екстракти ромашки та алое.

Більше засобів для комбінованої шкіри представлено тут: https://c4y.ua/uk/lico/tonizirovanie-1/toner/kombinirovannaya — корейський тонер для комбінованої шкіри вам допоможуть вибрати наші консультанти.

Відлущування

Власницям комбінованої шкіри проводити цю процедуру можна не частіше ніж три рази на тиждень. Пілінг для комбінованої шкіри не тільки очищає шкіру, а й дозволяє контролювати вироблення сала на жирних ділянках шкіри, а також стимулює секрецію жиру на сухих.

Почніть цей етап з рідким пілінгом для обличчя з гряззю Мертвого моря Health & Beauty. Забезпечує дбайливе видалення частинок шкіри та комплексний догляд. Містить екстракти зеленого чаю, чайного дерева, алое, ромашки, що робить його гарним антисептиком і чудовим заспокійливим засобом для чутливої ​​шкіри. Рекомендований для молодої шкіри.

Тонік-пілінг із фруктовими кислотами Elizavecca Hell-Pore Clean Up Aha Fruit Toner глибоко очистить пори шкіри, видалить сліди тональних засобів, не завдаючи шкоди шкірі. Він ефективно протистоїть відмерлим клітинам і пом'якшує шкіру. Містить AHA-кислоти, які не знають конкуренції у боротьбі віковими змінами, сухістю шкіри.

Скраб для обличчя з содою Etude House Baking Powder Crunch Pore Scrub (Tube) ETUDE HOUSE створений на основі дрібних крупинок соди, що забезпечує ефективне очищення пор від забруднень, допомагає видалити мертві частинки шкіри. Це мультифункціональний скраб, який не тільки очищає шкіру, а й має антисептичні властивості, вирівнює тон обличчя і робить його здоровим.

Зволоження

як доглядати за комбінованою шкірою обличчя в домашніх умовах

Шкірі комбінованого типу, особливо після 30 років, необхідне постійне живлення та зволоження. Засоби потрібно підбирати з урахуванням віку й типу шкіри, а правильний догляд повинен включати крем і сироватку (не менше 2 разів на день). Вони одночасно доглядатимуть і за жирними, і за сухими ділянками шкіри.

Перевагу слід віддавати продуктам, які містять:

  • гіалуронову кислоту,

  • вітаміни та антиоксиданти,

  • ліпідозаповнювальні есенції,

  • заспокійливі рослинні компоненти,

  • пантенол.

Використовувати потрібно як денні, так і нічні засоби, які мають різні функції. Якщо перші забезпечують насамперед захист від негативних факторів навколишнього середовища, то другі інтенсивно живлять шкіру.

Пропонуємо протестувати зволожувальний гіалуроновий крем Elizavecca Aqua Hyaluronic. Він ефективно усуває лущення, позбавляє сухості, активно наповнюючи кожну клітину шкіри вологою. У крему легка текстура, а після нанесення на шкіру він перетвориться на крапельки вологи, які швидко наситять шкіру. Засіб швидко вбирається, не залишаючи жодних слідів на шкірі.

Легкий кисневий крем для обличчя з пептидами FarmStay O2 Premium Aqua Cream має багату функціональність. Він не просто зволожує шкіру, а й створює умови для її регенерації, перешкоджає появі ранніх ознак старіння. Це універсальний засіб для всіх типів шкіри з антивіковими властивостями, помітно підвищує еластичність шкірного покриву, розгладжує його.

У нічний час використовуйте інтенсивно регенерувальний нічний крем МІНІ Missha Time Revolution Night Repair Ampoule Cream. Це засіб, що забезпечує інтенсивне зволоження та помітно розгладжує зморшки. Багатий склад забезпечує хорошу профілактику від старіння шкіри, яка набуває здорового вигляду та сяйва.

Які інгредієнти в косметиці підходять для комбінованої шкіри

Щоб забезпечити повноцінний догляд комбінованій шкірі, вибирайте продукти, до складу яких входять:

  • Гіалуронова кислота. Створює на шкірному покриві бар'єр для затримки вологи.

  • Антиоксиданти. Уповільнюють процеси окислення, таким чином захищають клітини від дії вільних радикалів, перешкоджаючи старінню шкіри.

  • Глина та цинк. Застосовуються для поглинання себуму і мають бактерицидну дію, що робить їх популярними компонентами засобів для очищення.

  • Кислоти та ретиноїди. Є потужними стимуляторами регенеративних процесів у шкірі, мають відлущувальну дію.

  • Пантенол. Заспокоює шкіру, є гарним гідрофіксатором.

Як доглядати за шкірою в різні пори року

На ефективність догляду за шкірою впливає також правильний підбір засобів залежно від сезону: літо, осінь, зима, весна.

Як доглядати за комбінованою шкірою обличчя влітку 

У теплу пору року шкіра виділяє менше себуму, а вологи втрачає більше. Щоб компенсувати втрату вологи, потрібно інтенсивно зволожувати шкіру, застосовуючи засоби з легкою текстурою. Звичайний крем краще замінити на гель або флюїд, які залишать пори чистими та не стануть причиною запалень.

Як доглядати за комбінованою шкірою обличчя восени

Попри те, що температура стає нижчою, перевантажувати шкіру засобами з насиченою текстурою не варто. Вони можуть спровокувати блиск у Т-зоні. Краще використовувати гіалуронову сироватку та легкий крем. Для того щоб крем був поживнішим, можна додати в нього краплю косметичної олії.

Як доглядати за комбінованою шкірою обличчя взимку 

Негативна дія перепадів температур, сухого повітря, вітру на гідроліпідну мантію шкіри стає максимальною. Щоб запобігти лущенню, сухості, подразненню, потрібно перед виходом на вулицю наносити захисний крем, а вдома використовувати зволожувальні маски.

Як доглядати за комбінованою шкірою обличчя навесні

У цей час підвищується ймовірність появи чорних цяток, тому потрібні продукти без комедогенних компонентів (ланолін, олія сої, стеаринова кислота). Рекомендуємо використовувати тоніки з цинком, проводити пілінг раз на тиждень, вмиватися без мила прохолодною водою, а як денний крем вибирати легкі засоби. На ніч наносити крем із протизапальними властивостями.

Догляд за комбінованою шкірою залежно від віку

як доглядати за комбінованою шкірою влітку

Догляд за шкірою залежить від сезону, індивідуальних особливостей та віку. Наші рекомендації для кожної вікової групи:

  • До 25 років. У цьому віці достатньо хорошого зволоження та щадного регулярного очищення шкіри. Щоб запобігти появі висипу вугрів, потрібно використовувати косметичні продукти з кислотами та очищувальні маски.

  • Після 25 років. Для захисту від негативних факторів і для антивікової терапії рекомендуємо додати до інших засобів продукти, що містять антиоксиданти. Більше зволоження — використовуйте косметику з гіалуроновою кислотою.

  • Після 35 років. Обов'язково до програми догляду потрібно включати засоби з більш інтенсивним зволоженням. Вони потрібні не лише взимку, а й у теплу пору року. В цьому віці знижується секреція гіалуронової кислоти, з'являються очевидні ознаки старіння.

  • Після 40 років. У цьому віці потрібно вжити заходів щодо запобігання птозу, що особливо актуально при надмірній вазі. Хорошою профілактикою будуть процедури в кабінеті косметолога, включаючи масаж обличчя.

  • 45+. Знадобляться засоби для інтенсивнішої протидії старінню шкіри. Це потужні антивікові компоненти на кшталт ретинолу. Похідні ретинолу стимулюють процес регенерації клітин, що зменшує вираженість зморщок, повертає обличчю тонус і свіжий вигляд.

Reviews (0)

Write a review

Note: HTML is not translated!
   Bad           Good

Вам могут быть интересны товары

Вам также может быть интересно