Корзина

Ваш кошик порожній!

  • Блог
  • Як доглядати за шкірою обличчя чоловікові

Як доглядати за шкірою обличчя чоловікові

06.04.2023

У нашому суспільстві склалися стійкі стереотипи, де чоловік сильний, а жінка красива. Проте все змінюється, і тепер жінки можуть будувати кар'єру та досягати успіху в будь-якій сфері життя, а чоловіки отримали можливість і право брати декретну відпустку та стежити за своєю шкірою, зберігаючи при цьому свою мужність в очах оточення. Поради експертів про те, як доглядати за шкірою обличчя чоловікові, допоможуть вам швидше зорієнтуватися у розмаїтті косметичних засобів, їхньому призначенні та особливостях використання.

Особливості чоловічої шкіри

 Як доглядати за шкірою обличчя чоловікові

Догляд чоловічій шкірі потрібен так само, як і жіночій. Зробивши для себе таке відкриття, багато чоловіків починають активно користуватися доглядовими засобами своїх подруг/дружин, і це одна з головних помилок.

Незважаючи на схожі базові принципи косметичного догляду, все ж таки чоловікам потрібно вибирати косметику індивідуально, оскільки шкіра у чоловіків має свої особливості.

Ось у чому головні відмінності чоловічої шкіри від жіночої:

1.  Товста й груба. У порівнянні з жіночою шкірою, у чоловіків товщина дерми більша приблизно на 20%. Вона більше насичена колагеном і навіть на вигляд щільніша. Така особливість робить шкіру чоловіка менш сприйнятливою до негативного впливу навколишнього середовища, але при цьому знижує її поглинальну здатність.

2.  Жирна та пориста. Підвищеною жирністю чоловіки зобов'язані тестостерону, а широкі пори — результат тієї ж активної роботи сальних залоз, через що жирна шкіра може стати проблемною (з'являються прищі, акне). Як доглядати за жирною шкірою обличчя чоловікові, ми також розповімо у цій статті.

3.  Чутлива. Чоловіки голять обличчя регулярно й часто, а деякі щодня. Неминучі механічні ушкодження захисного шару дерми роблять її чутливою. Гоління стає причиною появи на шкірі подразнення, запалення, почервоніння та сверблячки.

4.  Повільно старіє. Явні ознаки старіння у чоловіків з'являються набагато пізніше, ніж у жінок, оскільки чоловіча шкіра багатша на колаген, еластин, має щільну підшкірно-жирову клітковину. Саме тому шкіра довше зберігає пружність, еластичність, не пливе овал обличчя.

Як вибрати косметику чоловікові

Вибирати косметику для чоловіка потрібно з урахуванням перерахованих вище особливостей чоловічої шкіри. Ось кілька рекомендацій косметологів:

·        перед покупкою косметики слід визначити свій тип шкіри;

·        косметика не обов'язково повинна мати позначку "для чоловіків", дізнатися її можна і за характерним пакованням;

·        засоби догляду за чоловічою шкірою повинні мати легку текстуру — тільки в цьому випадку вони будуть добре та швидко поглинатися;

·        враховуючи схильність до подразнення, часте гоління, важливо, щоб косметика мала заспокійливі, протизапальні, відновлювальні та зволожувальні властивості;

·        поряд із грамотним підбором косметики не менш важливим є правильний догляд за шкірою обличчя.

Як визначити свій тип шкіри? Подивіться уважно у дзеркало. Бачите, що шкіра блищить, а пори розширені й навіть після очищення через пару годин жирний блиск повертається — у вас жирна шкіра. Якщо у вітряну холодну погоду ви відчуваєте дискомфорт від стягнутості шкіри, з'являється сухість і лущення — ваша шкіра суха. У комбінованій шкірі поєднуються ознаки сухої/нормальної та жирної, а саме: у Т-зоні сальні залози працюють активно, пори широкі, жирний блиск очевидний, а на щоках шкірний покрив залишається сухим. Якщо ні сухості, ні подразнення, ні жирного блиску ви не бачите, то вам пощастило бути власником нормальної шкіри.

Чоловіча косметика має бути якісною, натуральною та гіпоалергенною. Якщо ви хочете, щоб шкіра була здоровою, вибирайте косметичні засоби відомих брендів, які мають позитивні професійні та споживчі відгуки.

Як правильно доглядати за шкірою обличчя чоловікам

як доглядати за жирною шкірою обличчя чоловікові

Основи догляду за чоловічою шкірою аналогічні до базового догляду за жіночою шкірою, але чоловічий догляд має більше етапів, оскільки до базових процедур додається гоління.

Як чоловікові доглядати шкіру обличчя? Обов'язкові етапи такого догляду:

1.  Очищення.

2.  Скрабування.

3.  Гоління.

4.  Тонізування.

5.  Зволоження.

Очищення чоловічої шкіри

Очищати шкірний покрив чоловікам потрібно щоранку і щовечора. Вранці необхідно видалити продукти функціонування потових і сальних залоз. Вечірня процедура очищення позбавить пилу, шкірного себуму, мікроорганізмів і підготує шкіру до наступного етапу догляду.

Ідеальний засіб для очищення чоловічої шкіри — делікатна пінка для вмивання Missha Men's Cure Shave To Cleansing Foam. Вона дуже дбайливо, але ефективно видаляє будь-які забруднення, має відлущувальні властивості, захищає від запалення, висипів і подразнення шкірного покриву.

Скрабування

Використання гарного скрабу сприяє кращій регенерації клітин шкіри. Скраб — це ідеальний засіб для глибокого очищення пор і видалення ороговілих клітин шкіри. Він допомагає боротися з лущенням і сприяє омолодженню шкірних покривів. Після процедури шкіра стає гладкою та м'якшою. Процедура скрабування обов'язково має бути присутня у комплексному догляді за обличчям чоловіка. Її достатньо проводити один раз на тиждень.

Найкращий варіант скрабу для чутливої ​​чоловічої шкіри — це скраби-пілінги, які м'яко відлущують, не створюючи додаткового стресу для подразнених шкірних покривів.

Гоління

Голяться абсолютно всі чоловіки. Хтось робить це 1 – 2 рази на тиждень, а хтось щодня. Навіть чоловіки, які люблять носити бороду, голять окремі ділянки шкіри, щоб підтримувати акуратний вигляд. Процедура голитися досить агресивна, але є способи домогтися максимально безпечного та щадного догляду. Один із таких способів — правильний вибір засобу для гоління.

Косметологи рекомендують чоловікам використовувати м'які пінки, які підходять для чутливої ​​шкіри, як, наприклад, Aroma Beauty Life. Цей засіб пом'якшує і заспокоює шкіру, має антибактеріальну протизапальну дію, робить гоління максимально делікатним, перешкоджає подразненню та висипанням на шкірних покривах.

Важливе значення має й догляд після процедури гоління. Вибирайте продукцію з натуральним гіпоалергенним складом, яка не сушить і заспокоює шкіру. Найвигідніший варіант для чоловіків — це комплексний догляд, який пропонують багато відомих косметичних брендів. Один із таких наборів — BOX №14: Big Health & Beauty, який містить м'який бальзам після гоління з мінералами Мертвого моря, зволожувальний крем для обличчя з сонцезахисними фільтрами, живильний мультивітамінний крем для рук.

Тонізування

як правильно доглядати за шкірою обличчя чоловікам

Очищена шкіра потребує тонізування та інтенсивного зволоження, особливо після гоління. При виборі тонера звертайте увагу на склад, для якого типу шкіри він призначений. Корейська компанія Farmstay створила для чоловіків спеціальний комплекс для тонізування та зволоження ESCARGOT NOBLESSE INTENSIVE SKIN CARE 2 SET. Засоби цієї серії містять муцин равлика. Вони забезпечують захист від пошкоджень, сухості та лущення, освітлюють чоловічу шкіру, схильну до пігментації, сприяють швидкій регенерації. Одна з переваг набору для практичних і активних чоловіків — це наявність двох варіантів фасування. Один — стандартний, для домашнього використання, а другий — компактний, дорожній, який можна взяти з собою у подорож, відрядження.

Зволоження

Завершальний етап догляду за чоловічою шкірою — це зволоження. Зволожувальний крем необхідний для підтримання гідроліпідного балансу шкірного покриву, зміцнення захисного бар'єра. Чоловікам рекомендуються креми з легкою текстурою, багаті на вітаміни, мінерали, натуральні рослинні екстракти. І такий засіб є в чоловічій серії косметики від Health & Beauty — зволожувальний крем проти зморщок для чоловіків з SPF-15. Крем можна використовувати будь-коли протягом дня, коли ваша шкіра вимагає зволоження. І так, чоловікам теж можна й потрібно використовувати антивікові засоби, особливо після 40 років, коли рівень тестостерону знижується і шкіра поступово втрачає пружність.

Якщо ви знаєте, як доглядати за чоловічою шкірою обличчя й тіла, використовуєте хорошу косметику, приділяєте час правильному догляду, стежите за своїм харчуванням і ведете здоровий спосіб життя, це допоможе вам надовго зберегти молодість і здоров'я шкіри.

Reviews (0)

Write a review

Note: HTML is not translated!
   Bad           Good

Вам могут быть интересны товары

Вам также может быть интересно