Корзина

Ваш кошик порожній!

  • Блог
  • 5-ступенева корейська система догляду за обличчям

5-ступенева корейська система догляду за обличчям

27.06.2022


Існує багато способів замаскувати вади шкіри за допомогою декоративної косметики та різноманітних салонних процедур, але найбільше цінується природна краса, коли навіть без макіяжу шкіра виглядає чистою, гладкою, здоровою. Щоб досягти такого результату, потрібно грамотно і систематично доглядати за своїм обличчям. Корейський 5-ступеневий догляд за шкірою обличчя, над яким працювали провідні косметичні компанії Південної Кореї, є оптимальним способом збереження молодості та природної краси.

У цій статті ми розповімо, що являє собою 5-ступенева корейська система догляду за обличчям, які етапи вона включає і в чому її перевага.


Етапи 5-ступеневого корейського догляду за шкірою

Головне правило та особливість корейської системи догляду за обличчям – це використання п'яти косметичних засобів різного призначення у певній послідовності з інтервалом у декілька хвилин, необхідних для повного вбирання та початку впливу косметики на шкірні покриви. Кожен наступний етап догляду доповнює попередній і посилює його дію.

Багато корейських компаній у розробці лінії доглядової косметики орієнтуються на 5-ступеневу систему догляду.

Отже, 5 ступенів корейського догляду за обличчям:

  1. Очищення (демакіяж + вмивання).
  2. Тонізування.
  3. Підготовка до основного догляду (есенція).
  4. Зволоження + живлення (емульсія).
  5. Основний догляд, спрямований на відновлення, омолодження, захист (крем).

Застосовувати таку схему потрібно щодня під час ранкових і вечірніх доглядових процедур. Розкажемо докладно про кожен етап п'ятиступеневого корейського догляду за шкірою обличчя.


Очищення

І вранці, і перед нічним доглядом шкіру потрібно добре очистити. Очищення шкіри проводиться у 2 етапи:

  • зняття макіяжу;
  • вмивання.

Макіяж можна зняти за допомогою гідрофільної олії, яке ефективно видаляє найстійкішу декоративну косметику, сонцезахисні засоби. Після демакіяжу потрібно вмитися з використанням відповідного вашому типу шкіри засобу для вмивання. Це може бути гель або пінка.

Косметологи, які спеціалізуються на корейському догляді, рекомендують універсальну очищувальну пінку для вмивання. Aloe Facial Cleansing Foam виробництва Holika Holika. Цей продукт універсальний, тобто підходить і для молодої, і для зрілої шкіри будь-якої жирності, в тому числі й за високої дерматологічної чутливості.

Особливості пінки Aloe Facial Cleansing Foam:

  • має гіпоалергенний натуральний склад, містить алое;
  • добре видаляє макіяж, забруднення, продукти життєдіяльності шкіри;
  • насичує шкірні покриви вологою, поживними речовинами та вітамінами;
  • має антиоксидантну дію;
  • містить природні UV-фільтри;
  • освіжає, зміцнює та оздоровлює.


Тонер

У процесі вмивання шкіра втрачає вологу, що може бути пов'язане із жорсткістю води та індивідуальними особливостями шкірних покривів. Тому після процедури очищення слід подбати про відновлення нормального водного балансу клітин шкіри.

Корейська 5-ступенева система догляду враховує цю потребу, і другий етап – це зволоження тонером. Вже через пів хвилини після водних процедур шкіра втрачає до 50% вологи, тому тонік наноситься на обличчя відразу після вмивання, коли пори добре очищені та відкриті.

Який тонік вибрати? Відмінні характеристики за результатами дослідження та відгуками численних користувачів має тонер Cell Toxing Dermajours Toner виробництва Medi-Peel™.

Характеристики та переваги цього тонера:

  • містить цілий комплекс пептидів, екстракти рослин, гіалуронову кислоту, стовбурові клітини едельвейсу, амінокислоти, керамід NP;
  • активно бореться з факторами, що сприяють старінню шкіри – зволожує, перешкоджає втраті вологи, нормалізує водно-ліпідний баланс клітин, вирівнює рельєф, живить і збагачує корисними для здоров'я шкіри компонентами;
  • нейтралізує дію вільних радикалів;
  • перешкоджає утворенню пігментних плям, освітлює та вирівнює тон шкіри;
  • підвищує імунітет до зовнішніх подразників, тобто підвищує природні захисні властивості шкірних покривів;
  • стимулює продукування колагену та еластину, що сприяє підвищенню пружності шкіри;
  • проявляє ліфтинг-ефект, розгладжує мімічні зморшки та сприяє зменшенню глибоких зморщок;
  • покращує кровообіг;
  • усуває запалення та перешкоджає висипанням.

Тонер наноситься на шкіру обличчя долонями, після чого потрібно ніжно постукувати по шкірі вздовж масажних ліній подушечками пальців, поки тонік повністю не вбереться. Можна переходити до наступного ступеня корейського догляду.


Есенція

Деякі рослинні продукти засвоюються тільки у поєднанні з насиченими жирами. Жир у цьому випадку є каталізатором, провідником для корисних вітамінів та мікроелементів. Таким же провідником, що багаторазово підвищує ефективність корейської косметики, є есенція або сироватка.

Есенція має легку текстуру та миттєво вбирається в шкіру, не залишаючи відчуття тяжкості або жирної плівки. Залежно від показань, есенцію наносять на обличчя, лише окремі ділянки або точково. Завдяки унікальній формулі сироватки сприяють тому, що косметичні засоби впливають на всі шари епідермісу, внаслідок чого відбувається регенерація на рівні клітин, відновлення та оздоровлення шкіри зсередини.

При виборі есенції слід звертати увагу на склад і призначення. Якісну натуральну продукцію можна знайти у лінійці корейської косметики The Saem. Есенція Urban Eco Harakeke Essence, наприклад, містить унікальні компоненти – екстракт новозеландського льону, мед манука, пантенол. Вона інтенсивно живить, зволожує та оздоровлює шкіру, суттєво підвищуючи її захисні функції.


Емульсія

Суху, нормальну, проблемну і навіть жирну шкіру потрібно ретельно зволожувати, щоб не допустити зневоднення, подразнення, щоб забезпечити нормальні метаболічні процеси у клітинах. Емульсія – це основний зволожувальний засіб у косметичному догляді. У лінійках окремих виробників емульсія називається "лосьйон". Засіб має маслянисту структуру і для власників жирної шкіри може використовуватися як завершальний етап догляду. Однак для решти, а особливо для людей із сухою, віковою, проблемною шкірою, після нанесення емульсії потрібно обов'язково використовувати крем.

Емульсії відрізняються за своїм складом і призначенням. Для проблемної та в'янучої шкіри рекомендується корейська косметика відновлювальної дії, наприклад, Snail Galac-Tox Revital Emulsion марки Deoproce. У складі продукту такі рідкісні та цінні компоненти, як муцин равлика, волюфілін, екстракт дріжджових грибів.

Відновлювальна емульсія чинить таку дію на шкірний покрив:

  • повертає еластичність;
  • бореться із запальними процесами, висипаннями;
  • допомагає боротися з в'ялістю, формує контур обличчя;
  • вирівнює рельєф шкіри.

В результаті щоденного застосування емульсії шкіра набуває доглянутого вигляду, стає молодшою ​​та здоровішою. Важливо пам'ятати, що корейська емульсія наноситься на добре очищене обличчя після тонера та есенції.

Snail Galac-Tox Revital Emulsion

Крем

Етап, який завершує 5-ступеневий корейський догляд за обличчям, – це крем. Його призначення – спрямоване вирішення конкретних завдань у догляді за певним типом шкіри та захист шкірних покривів. Одне з ключових призначень крему в повсякденному догляді – тривале зволоження. Хороший крем захищає шкіру від втрати вологи та від впливу факторів навколишнього середовища. Деякі денні креми також містять SPF, що забезпечують захист клітин шкіри від руйнівної дії ультрафіолету.

Відмінний варіант зволожувального універсального крему (для денного та нічного догляду) – Collagen Moisture Essential Cream марки Enough. Він має безпечний гіпоалергенний склад, який не тільки збагачує клітини колагеном, а й стимулює власний синтез колагену, має протизапальну дію, сприяє регенерації та омолодженню клітин шкіри.

У поєднанні з цим кремом у ранковому ритуалі для догляду за шкірою обличчя можна використовувати Glow Luminous Flower Sun Spray Rose Spf50+ Pa++++ – високоефективний, легкий, зручний у застосуванні сонцезахисний лосьйон від JMsolution. Лосьйон захищає від подразнення, сухості, почервоніння, від появи пігментації, від втрати вологи та появи зморщок, нейтралізує вільні радикали та дбайливо доглядає за шкірою обличчя.

При щоденному дотриманні 5-ступеневого ритуалу корейського догляду перші результати будуть помітні вже через 3-4 тижні, а через 2-3 місяці стан шкіри поліпшиться настільки, що вам не знадобиться використовувати декоративну маскувальну косметику, щоб виглядати молодо і бездоганно.

Зволожувальний крем для обличчя з колагеном Enough Collagen Moisture Essential Cream 50 мл

Додатковий догляд

Схема, яку ми описали, призначена для щоденного використання, але не можна забувати про допоміжні процедури, які допомагають зберігати здоров'я та красу шкіри.

  • очищувальні, поживні, відновлювальні, зволожувальні та омолоджувальні маски 1-2 рази на тиждень;
  • інтенсивний догляд за допомогою серуму – косметичного засобу з високим вмістом активних компонентів, що проникають у глибокі шари епідермісу та забезпечують моментальний результат.

Крім п'ятиступеневої системи, корейські косметологи розробили й інші комплексні програми догляду за шкірою обличчя, що складаються із семи, десяти етапів. Ознайомитися з цими системами та отримати рекомендації з інших методик ви можете на нашому сайті.


Reviews (0)

Write a review

Note: HTML is not translated!
   Bad           Good

Вам также может быть интересно