Корзина

Ваш кошик порожній!

  • Блог
  • Як користуватися скрабом для обличчя?

Як користуватися скрабом для обличчя

09.02.2022

Важливо розуміти, вибираючи скраб для обличчя, як користуватися цим косметичним засобом, щоб ефект був приголомшливим. Існує низка нескладних правил догляду за обличчям за допомогою відлущування. Завдяки їм застосування скрабу можливе в домашніх умовах без загрози зашкодити шкірі. «Як використовувати скраб для обличчя?» – саме це питання ми розберемо у цій статті.


Чому потрібен скраб для догляду за обличчям?

Скраб – найефективніший та найбезпечніший спосіб очистити шкіру обличчя в домашніх умовах. З його допомогою дбайливо видаляють відмерлі клітини в процесі лущення абразивними частинками, не пошкоджуючи дерму, як, наприклад, при кислотному пілінгу.

Слід розуміти, що не можна виключати з догляду скраб, оскільки шкіра перестане бути рівною через велику кількість неживих клітин. Будь-які креми та маски стануть менш ефективними, адже їхньому проникненню в шари дерми заважатимуть «лусочки». Тому, щоб уникнути появи запалень і дрібних чорних цяток, краще не нехтувати процедурою скрабування.


Користь скрабів для шкіри обличчя

Процес видалення ороговілих частинок краще робити скрабами, адже тільки так можна отримати стійкий і безпечний результат. До переваг скрабування можна віднести:

  • покращення кольору шкіри;
  • вирівнювання тону;
  • підвищення еластичності та пружності;
  • прискорення регенерації;
  • уповільнення процесів старіння;
  • максимально глибоке очищення;
  • підвищення циркуляції крові;
  • безпека впливу.

Такі косметичні засоби можна використовувати будь-якої пори року, вони не травмують шкіру і при правильному нанесенні абсолютно безпечні. Багато видів пілінгу мають великий перелік протипоказань, наприклад, кислотні пілінги краще робити влітку, оскільки великий ризик гіперпігментації. У процедурі скрабування цього немає.


Інструкція із застосування скрабу

Для помітного результату мало просто нанести скраб і потім змити його, адже кожен засіб має свої особливості через склад (основу та частинки). Також є нюанси щодо використання в певних ситуаціях, наприклад, при висипаннях або ранках на обличчі. Далі розглянемо точну інструкцію, як використовувати скраби.

Як наносити?

Багатьох цікавить, як наносити скраб на обличчя, але не всі знають, що обличчя обов'язково потрібно попередньо підготувати. Важливо не пропустити такі етапи:

  • Очищення шкіри від декоративної косметики. Для цього можна використовувати спеціальні засоби, наприклад, молочко, лосьйон для демакіяжу або міцелярну воду.
  • Умивання. Найкраще використовувати гель або пінку, яка застосовується на щоденній основі. Якщо не пропускати цей етап, то шкіра стане більш м'якою та підготовленою до скрабування.
  • Розпарювання обличчя. Ця процедура пом'якшить ороговілі частинки і краще розкриє пори. Відмінним рішенням буде використання скрабу в лазні – там пори розкриваються максимально, а потім добре очищаються.

Після підготовчого етапу скраб потрібно нанести на зволожену шкіру, тому витирати її насухо не можна. Процедурі потрібно приділити максимум уваги. Не варто сильно терти, оскільки великий ризик пошкодити шкіру. Розподіляти засіб потрібно невагомими масажними рухами протягом декількох хвилин. Це дозволить збільшити мікроциркуляцію в цих областях, а відтак, значно підвищити якість шкіри.


Рекомендується дотримуватися напряму масажних ліній і наносити засіб від центру лоба до скронь і так само від центру підборіддя до вух. Чистити ніс потрібно акуратно – від центру спуститися на крила та поступово перейти на щоки. Не можна торкатися ніжної зони навколо губ і очей.

Як змивати?

Змивати нанесений засіб дуже просто – достатньо вмитися теплою водою. Не потрібно використовувати холодну воду, щоб не звузити пори, якщо планується наносити поживну або зволожувальну маску. З відкритими порами проникнення активних речовин буде глибшим, а ефект – вищим. Після вмивання краще промокнути обличчя м'яким рушником і сильно не терти його. Шкіра стає дуже чутливою після скрабування.


Як часто використовувати?

Також важливо знати, як часто можна використовувати скраб для обличчя, щоб не зашкодити. Кількість і частота процедур скрабування залежать від типу шкіри:

  • Жирна або комбінована. Таку шкіру можна очищати двічі на тиждень – вона щільніша і швидше забруднюється через активне функціонування сальних залоз. Краще використовувати засоби для інтенсивного відлущування з великими абразивними частинками натурального походження – мелену каву, подрібнені кісточки, цукор.
  • Суха або нормальна. Відлущування рекомендується проводити раз на тиждень м'якими засобами. Грубі абразивні частинки можуть зашкодити шкірі.
  • Тонка й чутлива. Власницям такої шкіри не потрібно проводити очисні процедури скрабом або слід вибирати дуже делікатні засоби на кремовій основі. Абразивних частинок має бути небагато, а їхня форма – м'якою та округлою. Найкраще підходять скраби із синтетичними частинками. Натуральні грубіші та мають гострі краї – при подрібненні їх неможливо зробити ідеально круглими.


Чи можна використовувати при акне?

Використовувати скраб можна не завжди. Протипоказання до косметичного засобу:

  • подряпини;
  • порізи;
  • синці;
  • запалене акне;
  • герпес;
  • розацеа;
  • бородавки.

Пошкодження на шкірі – це привід відмовитися від використання скрабу на той час, доки воно не загоїться. В іншому випадку ранку можна ще сильніше травмувати і загоєння відбуватиметься набагато довше. Також є ризик, що після процедури краї ранки запаляться, а будь-які запалення – джерело інфікування. При скрабуванні такої шкіри мікроби можна рознести по всьому обличчю.


Якщо на дермі є акне, то скрабами його позбутися не можна, оскільки дієві компоненти косметичного засобу не проникають глибоко в пори. А в кремових скрабах містяться компоненти, здатні забити пори ще сильніше. Це можливість спровокувати ще більшу кількість висипів.

Таким чином, правильно підібраний косметичний засіб та грамотне використання дозволять підтримати здоров'я та красу шкіри, не шкодячи їй. Також потрібно вибирати надійні марки, які не спричинять негативних реакцій. Наприклад, можна звернути увагу на корейські скраби. Вони дуже ефективні завдяки використанню сучасних технологій при їхньому виготовленні та натуральному складу.

Reviews (0)

Write a review

Note: HTML is not translated!
   Bad           Good

Вам также может быть интересно