Корзина

Ваш кошик порожній!

  • Блог
  • Для чого потрібен скраб для обличчя?

Скраб для обличчя: для чого й навіщо потрібний?

09.02.2022

Користувачі, які бажають зберегти молодість, часто запитують Google: "Для чого потрібен скраб для обличчя та як правильно його використовувати?" Про чудові властивості цього косметичного засобу знали ще в Стародавньому Римі та Єгипті, використовуючи скраби для запобігання старінню та в'яненню шкіри. Відомо, що Клеопатра постійно їх використовувала, а вона точно зналася на доглядовій косметиці. Як же діють сучасні скраби?



Як працює скраб для обличчя?

З віком у людини відбувається уповільнення процесів регенерації, через що відмерлі клітини нашаровуються на поверхні дерми. Внаслідок цього шкіра стає шорсткою, набуває сірого відтінку, а закупорка пор сприяє появі негарних чорних цяток. Виникнення осередків запалення та висипів – теж часта проблема (особливо для жирної шкіри). Скраби – ефективне розв'язання таких проблем.

Перш ніж розпочати використання, потрібно зрозуміти, що робить скраб для обличчя. Його "робочим інструментом" є абразивні частинки – з їхньою допомогою можна здійснювати м'який і водночас глибокий пілінг. У процесі обробки шкіри відбувається видалення відмерлих клітин – вона стає гладкою та ніжною. Також зникає малопривабливий сірий відтінок і вирівнюється тон.

Процес скрабування може бути травматичним для чутливої ​​шкіри, тому потрібно правильно вибирати косметичний засіб. Не можна використовувати для обличчя продукт, призначений для тіла, оскільки в його складі часто наявні крупнозернисті частки. Вони можуть пошкодити чутливу поверхню.


Після процедури відлущування відбувається активне оновлення клітин шкіри та, відповідно, її відновлення. Саме тому скрабування – один з ефективних способів запобігти старінню шкіри. Очищення скрабом значно пом'якшує дерму, запобігає появі чорних цяток та створює умови для ефективної роботи масок і кремів.

Застосування скрабу враховує такі нескладні правила:

· Не можна використовувати щодня. Надмірне відлущування робить шкіру чутливою – надалі це призводить до зневоднення та травматизації. Відмерлі клітини накопичуються не так швидко, тому частота й інтервал процедур залежать від типу шкіри. Жирний покрив забруднюється швидше – його можна очищати двічі на тиждень. З тонким потрібно бути набагато акуратнішим і використовувати м'які засоби не частіше одного разу на сім днів.


  • Скраб протипоказаний при запаленнях і висипаннях на шкірі, а також за наявності акне, травм (ран, тріщин тощо) та будь-яких запалених осередків. Особливо це стосується складів із грубими абразивними частинками. Великий ризик пошкодити запалену ділянку шкіри та перенести мікроби на іншу.
  • Використовувати скраб краще перед сном. Це пов'язано з підвищенням чутливості очищеної шкіри до ультрафіолету. Тому не варто виходити на сонце одразу після скрабування. Також за ніч зазвичай з'являється почервоніння, якщо очищення проводилося надто інтенсивно.
  • Підготовка до нанесення. Використовувати скраб можна лише після видалення декоративного макіяжу та зволоження шкіри. Для поліпшення ефекту поверхню обличчя краще розпарити – відмерлі частинки буде набагато простіше видалити. Саме тому скраб дуже ефективний у лазні – його обов'язково потрібно взяти із собою на такий захід.
  • Правильне нанесення. Наносити засіб на обличчя потрібно круговими рухами, злегка масажуючи шкіру. Це покращує мікроциркуляцію крові в місцях, що очищаються. Потрібно опрацювати всі зони – ніс, лоб, підборіддя, щоки. Не можна наносити скраб на зону очей – там дуже ніжна шкіра, яка не потребує пілінгу. Також краще не втирати засіб щосили – пальці повинні легко ковзати по поверхні.
  • Правильне видалення. Прибрати скраб з поверхні обличчя дуже просто – достатньо промити обличчя звичайною водою та акуратно промокнути рушником. Не варто грубо терти – можна травмувати шкіру.
  • Догляд після скрабу. Очистивши обличчя скрабом, потрібно нанести маску або нічний крем. Розпарена та очищена шкіра краще вбере доглядовий засіб, тому він має бути натуральним.


Які бувають скраби?

Основним компонентом скрабів є пінна, кремова або гелева основа, а також тверді частинки. Саме останні дають відлущувальний ефект. Тверді частинки виготовляють із різних матеріалів, тому їх можна розділити на дві групи:

  • натуральні – мелені кісточки фруктів, сіль, сода, цукор, пісок, мелена кава;
  • штучні – поліетилен, целюлоза.

Засоби з натуральними частинками розрізняються за жорсткістю впливу – на цей параметр впливає їхня величина й твердість. Наприклад, для жирної шкіри з щільною структурою відмінним вибором може стати пінка-скраб на основі бурого цукру Алое Deoproce Natural Perfect Solution Cleansing Foam Pore Care. Продукт ідеально очищає дерму, роблячи її гладкою та красивою. Для чутливішої ​​шкіри гарним вибором стане скраб із содою Etude House Baking Powder Crunch Pore Scrub. Він здійснює м'яке очищення, не подразнює поверхню дерми, роблячи її гладкою та привабливою.

Всі засоби зі штучними частинками вважаються більш ніжними. За своєю структурою вони складаються з округлих м'яких елементів, які не подразнюють шкіру в процесі відлущування.


Як вибрати скраб для обличчя?

Тепер ви знаєте, навіщо потрібен скраб для обличчя та наскільки він корисний для шкіри. Однак для отримання ефекту важливо правильно вибрати косметичний засіб, адже продукт повинен не тільки підходити за типом шкіри, а й вирішувати наявні проблеми. Тому для підбору ідеального засобу краще звернутися за консультацією до косметолога.

Для домашнього використання кожен може вибрати продукт, виходячи з типу шкіри:

  • Тонка. Для неї підійде скраб із натуральними компонентами, наприклад, подрібненою кавою, сіллю або цукром. При схильній до куперозу шкірі потрібно бути особливо уважним у виборі скрабу. Не можна використовувати агресивні засоби – вони призведуть до мікротравм.
  • Суха або чутлива. Текстура пілінгу має бути дуже ніжною, а частинки – м'якими. Це дозволить очистити шкіру та не пошкодити її.
  • Жирна або нормальна. Для такої шкіри підійде будь-який скраб, проте занадто м'які засоби для глибокого очищення можуть не підійти. Грубі скраби в період запалення краще не використовувати – великий ризик пошкодити осередок.


Вибираючи скраб, потрібно враховувати не тільки опис його складу. Одними з найкращих скрабів із натуральним складом на даний час є скраби корейського виробництва. Краще відразу перевірити дію та текстуру вибраного продукту, для чого потрібно видавити на тильну сторону долоні невелику кількість засобу та розтерти його. Будь-які неприємні відчуття – це привід відмовитись від купівлі та використання продукту. Також не варто застосовувати засіб, якщо після очищення на обличчі утворилися червоні плями або з'явилося печіння та пощипування.

Reviews (0)

Write a review

Note: HTML is not translated!
   Bad           Good

Вам также может быть интересно