Корзина

Ваш кошик порожній!

  • Блог
  • Сульфатний чи безсульфатний шампунь: який шампунь кращий?

Сульфатний чи безсульфатний шампунь: який шампунь кращий?

01.08.2023

який шампунь краще – сульфатний чи безсульфатний

Шампунь – це один із найгеніальніших винаходів людства. А сучасні шампуні – це ароматні, ніжні, приємні за консистенцією засоби, які разом з очищенням шкіри та волосся дарують нам відчуття свіжості, позбавляють стресу і дарують найприємніші відчуття від використання. Останнім часом виникло безліч дискусій навколо застосування шампунів із сульфатами. З цього приводу ми вирішили докладно розкрити тему сульфатів та розповісти, який шампунь краще – сульфатний чи безсульфатний.

Що таке сульфати

Сульфати вважаються гарними мийними засобами. Вони мають найбільш глибокі очищувальні властивості в порівнянні з іншими компонентами. Сульфати належать до класу аніонних очищувальних ПАР.

Більшість шампунів містять два основні типи сульфатів: лаурилсульфат натрію (SLS) та лауретсульфат натрію (SLES). Їх виробляють із жирних спиртів, одержуваних з пальмоядрового масла або нафтових олив. Жирні спирти змішуються з триоксидом сірки та карбонатом натрію, утворюючи сульфатні сполуки. Ці сульфати створюють ефект спінювання, видаляючи з волосся жир і бруд. Однак сульфати – це агресивні мийні засоби, які можуть позбавити волосся і шкіру голови природної вологи, роблячи пасма сухими та ламкими.

Попри те, що сульфати дуже поширені і в багатьох шампунях є основним очищувальним компонентом, вони можуть підходити не всім, особливо якщо ви миєте волосся шампунем щодня. Сульфатні шампуні можуть бути шкідливими для деяких типів волосся і навіть здатні спричинити подразнення шкіри у деяких людей.

Чим безсульфатний шампунь відрізняється від сульфатного

Щоб відмінність сульфатного шампуню від безсульфатного була наочнішою, ми зібрали та порівняли основні характеристики цих засобів для миття волосся.

  1. Хімічні властивості.

Сульфатний шампунь містить поверхнево-активні речовини, такі як SLS або SLES. Безсульфатний – використовуються м'якші ПАР або натуральні інгредієнти, які м'яко впливають на волосся та шкіру голови.

 відмінність сульфатного шампуню від безсульфатного

  1. Вплив на шкіру та волосся.

Сульфатний шампунь може спричинити сухість, свербіж і подразнення шкіри голови, сухість волосся, робить пасма сплутаними, якщо не використовувати кондиціонер після миття шампунем. Безсульфатні шампуні пом'якшують волосся і роблять його слухняним в укладанні.

  1. Ефективність очищення.

Сульфатні шампуні відомі своєю ретельною очищувальною здатністю саме завдяки поверхнево-активним речовинам, що містяться в них, – сульфатам. Безсульфатні шампуні дбайливо очищають волосся, не провокуючи подразнення та сухості. Вони не завжди справляються з олійними засобами, але також ефективно видаляють звичайні забруднення, шкірний жир.

  1. Переваги для сухого та пошкодженого волосся.

Сульфатні шампуні досить жорсткі, тому може бути негативний ефект для і без того ламкого, пошкодженого волосся. Безсульфатні містять м'якші інгредієнти й часто містять натуральні олії, вітаміни та білки. Таким чином, вони, навпаки, і делікатно очищають, і забезпечують догляд пошкодженому волоссю.

  1. Переваги для жирного волосся.

Сульфати є експертами у видаленні надлишків олії та жиру зі шкіри голови й волосся. Безсульфатні засоби м'які й можуть бути не такими ефективними для жирного волосся.

  1. Особливості використання для фарбованого волосся.

Якщо ви не знаєте, що вибрати для пофарбованих пасм – шампунь із сульфатами чи без, то ось вам наші рекомендації. Сульфати однозначно краще не використовувати на фарбоване волосся, оскільки разом з жиром і брудом вони змивають захисний шар, розкривають кутикули та сприяють швидкому вимиванню пігменту фарби. Безсульфатні шампуні з ніжною піною захищають пошкоджене волосся від ламкості та допомагають надовго зберегти колір.

Переваги безсульфатного шампуню

Чим безсульфатні шампуні краще

Безсульфатний шампунь відрізняється від сульфатного за складом, своїми пінистими властивостями, впливом на пасма. Навіть термін придатності таких засобів набагато менше, ніж у сульфатних.

Чим безсульфатні шампуні краще:

  • у них використовуються натуральні або м'які ПАР;

  • вони підходять навіть для чутливої ​​шкіри, схильної до сухості, алергії, не спричиняють подразнення, допомагають усунути подразнення від використання агресивної косметики;

  • не змивають та не порушують захисний гідроліпідний шар шкіри;

  • м'які ПАР не впливають на структуру волосся, не вимивають кератин, не проникають під кутикулу, тому пасма зберігають свою еластичність, а фарбоване волосся довше зберігає свій колір;

  • добре борються з ефектом пухнастості та електризації завдяки присутності у складі натуральних олій та інших компонентів, що створюють захисний шар на волоссі;

  • поряд з очищенням забезпечують пасмам додатковий догляд – живлення, зволоження, насичення корисними речовинами.

Крім того, використання безсульфатних шампунів виключає токсичну дію на організм, знижує шкоду для екології.

Найкращі безсульфатні шампуні

Безсульфатні шампуні підходять майже всім. Особливо вони хороші для сухих, пошкоджених, пофарбованих, ламких пасм, а дерматологи рекомендують вибрати такий шампунь власникам шкіри, схильної до дерматитів, розацеа, екземи.

Безсульфатний натуральний шампунь із протеїнами шовку La'dor Triplex Natural Shampoo 150 мл

Безсульфатний натуральний шампунь з протеїнами шовку La'dor Triplex Natural Shampoo 150 мл

Корейський органічний шампунь не містить сульфатів, багатий на рослинні екстракти та містить натуральні ефірні олії, які заспокоюють шкіру, відновлюють нормальну роботу сальних залоз. Рекомендований для чутливої ​​шкіри та сухого волосся.

Безсульфатний кератиновий шампунь La'dor Keratin LPP Shampoo 150 мл

Бессульфатный кератиновый шампунь La'dor Keratin LPP Shampoo 150 мл

Слабокислотний шампунь (Корея) з протеїнами шовку, кератином і цілим комплексом амінокислот забезпечує пошкоджене, тьмяне, сухе і фарбоване волосся білком та мінералами, необхідними для відновлення структури. Таким чином, він добре живить, реконструює кутикулу, глибоко очищає пасма та шкіру голови.

Інтенсивний шампунь для волосся Natural Formula Ampoule Intense 400 мл

Безсульфатний кератиновий шампунь La'dor Keratin LPP Shampoo 150 мл

Цей ізраїльський шампунь призначений для інтенсивного догляду за будь-яким типом волосся. Особливо його рекомендують власникам фарбованого, пористого, сухого, ламкого волосся. Активні речовини шампуню поміщені в капсули, які розкриваються під час процедури миття. Таким чином, пасма отримують максимальну концентрацію корисних речовин і максимально ефективний догляд.

MoroccanOil Smooth Shampoo

MoroccanOil Smooth Shampoo

MoroccanOil – один із провідних виробників професійної косметики для волосся. Головна особливість і перевага косметики бренду – натуральний склад, інтенсивний догляд, унікальні відновлювальні властивості, тривалий ефект. Шампунь містить олію аргани, зміцнює кератинову структуру пасм, зберігає пігмент фарбованого волосся, робить волосся гладким, при постійному використанні оздоровлює волосся та шкіру.

MoroccanOil Hydrating Shampoo

MoroccanOil Hydrating Shampoo

Шампунь не містить сульфатів, а також парабенів та інших токсичних для волосся й шкіри компонентів. Виробник рекомендує його для ослаблених і пофарбованих пасм. У шампуні містяться вітаміни А та Е, екстракт червоних водоростей, який притягує та утримує вологу, перешкоджає зневодненню пасм. Волосся після використання шампуню стає м'яким, гладким, блискучим.

ТОП-5 безсульфатних кондиціонерів

Будь-який, навіть найкращий шампунь насамперед є засобом для миття. Його головна функція – очищення, а догляд – це завдання кондиціонера. Для косметичних процедур у комплексі з безсульфатними шампунями рекомендуємо розглянути для покупки 5 найкращих безсульфатних кондиціонерів для волосся.

MoroccanOil Smooth Conditioner

MoroccanOil Smooth Conditioner

Кондиціонер розгладжувальний для нормальних, сухих, кучерявих, неслухняних, пофарбованих та інших типів пасм. Після застосування миттєво розплутує й розгладжує кучеряві та схильні до сплутування пасма, зміцнює їхню структуру, робить їх зволоженими, слухняними, полегшує укладання. Ефект від використання кондиціонера зберігається 72 години.

MoroccanOil Hydrating Conditioner

MoroccanOil Hydrating Conditioner

Кондиціонер входить до серії зволожувальної косметики. Підходить для будь-якого типу волосся. Висока концентрація натуральних інгредієнтів забезпечує дбайливий догляд, а екстракт червоних водоростей у складі відповідає за інтенсивне зволоження. Волосся стає і виглядає живим, блискучим.

MoroccanOil Moisture Repair Conditioner

MoroccanOil Moisture Repair Conditioner

Відновлювальний кондиціонер на основі арганової олії є універсальним. Має відмінні поживні, зволожувальні властивості, розгладжує та оживляє пасма, надає блиску та еластичності, насичує кератином. У поєднанні з відновлювальним шампунем він ідеально підійде для відновлення пасм після салонних процедур (фарбування, кератинового випрямлення).

Кондиціонер для кучерявого волосся всіх типів

Кондиціонер для кучерявого волосся всіх типів

Кучеряве волосся зазвичай дуже тонке, пористе, постійно плутається, схильне до утворення посічених кінчиків, тому потребує особливого догляду. Такий догляд йому забезпечує кондиціонер для кучерявого волосся MoroccanOil. Він насичує пасма гідролізованим білком, амінокислотами, живить олією аргани. Після використання засобу кучері стають легкими, м'якими, пружними та слухняними в укладанні, не електризуються.

Кондиціонер для збереження кольору (250 мл) Moroccanoil

Кондиціонер для кучерявого волосся всіх типів

Тривалість ефекту від салонних процедур залежить від подальшого догляду. Звичайні сульфатні засоби легко проникають у кутикулу та вимивають хімічні компоненти, пігменти зі структури волосся. Кондиціонер Color Continue має спеціальну формулу, яка відновлює кератинову структуру волосків, формує захисну плівку та запечатує кератин, пігмент фарби всередині волосся. Таким чином вдалося досягти 100% збереження яскравості та відтінку фарбованого волосся.

Reviews (0)

Write a review

Note: HTML is not translated!
   Bad           Good